У циљу развоја партнерства и размене искуства са градовима и општинама у Европи, од  8. до 11. маја  делегација Градске општине Обреновац  у саставу Жељко Јоветић, председник општине, Томислав Јеремић, заменик  председника општине, Бранко Матић, заменик председника Скупштине, Драгослав Мршевић, помоћник председника општине и Горан Булатовић, члан Већа,  посетила је пољски округ Nowy Sacz.
 
Округ Nowy Sacz се налази на југу Пољске и има око 200.000 становника од којих близу 80.000 живи у граду Nowy Sacz који је административни, културни и привредни центар округа. 
Жељко Јоветић, председник ГО Обреновац и Јан Голонка, Начелник округа Nowy Sacz  потписали су  званичан споразум о сарадњи општине Обреновац и округа Nowy Sacz. Споразум подразумева сарадњу у областима културе, спорта, образовања, привреде и заједничког аплицирања код међународних фондова о чему је разговарано на састанку са директором Канцеларије за међународну сарадњу округа Nowy Sacz.
 

Овом приликом делегација ГО Обреновац се упознала са потенцијалима овог пољског округа као што су: Krynica Zdroj – један од највећих бањских комплекса у Пољској, Jaworzyna Krynicka – планински врх, Kamianna – центар за производњу меда и осталих пчелињих производа, пољоприврено газдинство средње пољопривредне школе Nawojowa, фирма WISNIOWSKI итд.
 

Наставак конкретних активности сарадње очекују се у августу ове године када ће у Обреновцу у оквиру Међународних дана Обреновца гостовати ансамбли из Пољске и званична делегација округа Nowy Sacz.