Данас је на тргу Др Зорана Ђинђића бр.1 у центру Обреновца отворена нова апотека установе Апотека „Београд“. Отварању су присуствовали представници ове установе, председник општине Обреновац Жељко Јоветић и директорка Дома здравља Обреновац Маја Тодоровић.

Потреба отварања још једне државне апотеке у самом граду постоји већ дуже време, јер у овом подручју постоји само једна апотека која је смештена у Дому здравља.

– Грађани су нам се усмено жалили на недостатак још једног простора, али и у анкети која је спроведена крајем предходне године где су као један од озбиљнијих проблема навели недовољну покривеност државним апотекама на целој територији општине, а посебно у центру Обреновца. Ми смо раније имали две апотеке, стару апотеку у главној улици и апотеку која се налази у Дому здравља. Остали смо само на апотеци у Дому и то је прилично оптеретило и отежало пружање услуга корисницима. Нашла се могућност да се Апотека „Београд“ усели у овај општински простор и ми смо га са задовољством њима изнајмили и надам се да ће они остати дуже од неких предходних закупаца, а на задовољство корисника услуга – рекао је на отварању председник општине Жељко Јоветић.  


Установа Апотека „Београд“ је почетком ове године извршила интеграцију апотека у пет приградских општина међу којима су и апотеке у Обреновцу.

– По интегрисању ових апотека видели смо да у Обреновцу има једна државна апотека која је радила са великим оптерећењем, па смо приступили организовању простора за отварање нове апотеке. Задовољни смо добијеном локацијом и у овој апотеци ће грађани моћи да буду редовно снабдевени са лековима и на тај начин ће се избећи гужва у апотеци у Дому здравља. Свим грађанима ће у овој апотеци бити пружена адекватна фармацеутска здравствена услуга – изјавио је Раде Миланковић, директор Сектора за развој Апотеке „Београд“.

Ова апотека ће радити сваког дана од 8.00 до 21.00 час и грађани ће у њој моћи да се снабдеју лековима са позитивне листе, великим број нелекова и дијететским суплементима.