Полицајци Зоран Симић и Радован Берановић из Обреновца херојски су спречили да разбојник, у тренутку хапшења, активира ручну бомбу. Својом присебношћу и брзом реакцијом они су показали да су прави хероји Београда.

 
Зоран Симић и Радован Берановић последњих пет година раде заједно, деле добро и зло. Зоран има 29 година, отац је трогодишње девојчице и ради већ десет година у полицијској станици Обреновац. Овакве ситуације му нису блиске за разлику од старијег колеге Радована који је скоро три деценије у полицији и који је својевремено био и на ратишту. У тренутку када су легитимисали осумњиченог за пљачку бензиске станици у Обреновцу, он је извадио бомбу из џепа и извукао осигурач.

– Ја сам покушавао, прсте сам завлачио испод његових док нисам ухватио бомбу. И кад сам напипао кашику да је она уз бомбу и када сам успео некако да све то заједно ухватим у своју руку, исту сам му отео у суштини. Није тад неки страх био колико је адреналин био јачи, каже Зоран Симић.

Старији колега је за то време држао осумњиченог који се једном тренутку некако извукао и почео да бежи. Радован је тада узео бомбу од Зорана.

– Није ми било страшно да од њега узмем бомбу, није ми било страшно да је носим. Полицајац када ради неких 10 година можда и дуже он се адаптира, сходно својим задацима да у тим тренуцима, као што је колега рекао не осећа страх, изјавио је Радован Берановић.

Полицајци су кренули у потрагу за осумњиченим и Радован је, активирану бомбу наредних петнаестак минута, држао у руци. С обзиром да осумњиченог нису нашли вратили су се на место догађаја и осигурали бомбу.

Иако је по први пут у животу држао бомбу у рукама, брза реакција млађег Зорана спречила је најгори сценарио. За свој гест полицајци су похваљени од својих претпостављених а биће и новчано награђени. Међутим, они скромно кажу да су само радили свој посао.

 
Извор: Студио Б