У новембру прошле године почели су радови на уређењу корита Баричке реке у Баричу. Током прошле године ово подручје погодиле су две поплаве које су поплавиле стотинак домаћинстава, проузроковале огромну штету и угрозиле путеве дуж тока Баричке реке, као и саобраћај на Обреновачком путу. Радови на уређењу корита одвијају се и током зимског периода. 

– После две велике поплаве у 2010. години имали смо састанак са становницима Баричке реке на ком смо изнели предлог решења проблема око имовине и постигли договор око почетка реализације самог пројекта. Наишли смо на сагласност житеља Барича  и Мале Моштанице и убрзо смо кренули у поступак ребаланса буџета, добили смо сагласност Министарства животне средине и просторног планирања, ЈП за изградњу Обреновца је склопило уговор са извођачем радова и кренуло се са првим радовима. Оно што је занимљиво је да се радило и током зиме, јер зима је обично период када радова нема. За то време изливени су бетонски елементи који су саставни део пројекта, тако да ће се током следећих месеци они паковати и радиће се на чишћењу корита реке. То ће убрзати посао јер је важно да предухитримо поплаве које могу бити узроковане падавинама које очекујемо на пролеће – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.

У првој фази пројекта слива Баричке реке ради се санирање корита од моста на Београдском путу до 4 430 метра тока. По пројекту је предвиђено да се ради бетонско двогубо корито. Мало корито биће дубоко око пола метра и оно ће користити током већег дела сезоне када Баричка река није бујични поток већ нормално протиче. За екстремне ситуације, којих је прошле године било због обилних падавина, користиће се веће корито које ће бити обложено бетоном. Пројектом је предвиђена израда 11 каскада које ће служити да успоре речни ток, а када се ураде ретензије које су на територији општине Чукарица заштита од поплава ће бити потпуна. 

За уређење Баричке реке из општинског буџета опредељено је око 200 милиона динара за четири километра проширења и бетонирања корита.