У протеклом периоду у центру Обреновца постављене су нове табле за називе улица. Основа табле је беле боје, оквир и натписи су црни, а  табле су израђене од рефлектујућег материјала. Идеја за нове путоказе је потекла од грађана који су предлог послали општини Обреновац, а Јавно предузеће за изградњу Обреновца је поставило нове табле.
 
О реализацији ове идеје председник општине Обреновац Жељко Јоветић је рекао: 
 
– Не морају сви пројекти  много да коштају да би задовољили потребе грађана. Ово је један мали посао ЈП за изградњу Обреновца који је наишао на одобравање грађана Обреновца. Нови путокази првенствено служе људима који ретко или први пут долазе у Обреновац и тешко се сналазе у њему. И ми који овде живимо тешко се сналазимо услед честог мењања имена улица. Ново обележавање ће помоћи да се боље и лакше сналазимо и правимо мање гужве у саобраћају.
 
Грађани своје предлоге шаљу преко сајта Градске општине Обреновац или преко facebook странице. 
– Суграђани углавном шаљу предлоге који не захтевају грандиозне пројекте. У питању су ситнице које у плановима заборављамо. Сада су урађени нови путокази, пре тога су на предлог суграђана оборени ивичњаци у центру града, али стижу и нови предлози. Један такав је предлог је да се уреди девастирана површина у центру града на углу главне и Гембешове улице. То су предлози који мењају изглед града, а не захтевају велика средства – рекао је Жељко Јоветић, председник општине Обреновац. 
 
Табле за означавање назива улица означавају возачима и пешацима назив улице којом пролазе и у коју улазе са назначеним растућим или опадајућим кућним бројем  (величина слова и бројева на таблама су видљиве и из аутомобила што такође олакшава проналажење одређених адреса). Табле обавештења (полиција, дом здравља и општина) постављене су на пет места у граду да би се олакшало проналажење поменутих институција.