инфо билтен | октобар V 2010.

 

Grupa mladih okupljena oko info centra Kancelarije za mlade opštine Obrenovac uz podršku Centra za prava deteta, nemačke organizacije GTZ i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije završila je rad na prvom broju informativnog biltena za mlade “Obaveštajac”.  Bilten će izlaziti četiri puta godišnje sa ciljem poboljšanja informisanosti mladih ljudi u Obrenovcu i osnaživanja da aktivno učestvuju u kreiranju info servisa.

Mini redakciju “Obaveštajca” čine: glavna i odgovorna urednica Maja Ivanković, urednica Dragana Belanović, asistent urednice Srđan Ranković, art direktor Bojan Grujić i lektorka Tanja Bogićević.

Za članove redakcije je u maju je organizovan seminar “Učešće mladih u kreiranju informatora za mlade”. Seminar se sastojao iz dva modula. Tokom prvog dela učesnici su naučili osnovne stvari o prikupljanju i plasiranju informacija, novinarskim žanrovima, pisanju vesti i stilu pisanja. Drugi deo je bio posvećen prelomu teksta, stilistici i hronološkom utvrđivanju izrade informatora.

Besplatan primerak možete pronaći u Kancelariji za mlade, srednjim školama, autobuskoj stanici Lasta , obrenovačkim kafićima ili ga preuzeti sa linka ispod.

 

Održana prva sednica Saveta za mlade
U utorak, 26. oktobra, sa početkom u 9:00 časova u maloj sali GO Obrenovac održana je prva – konstitutivna sednica Saveta za mlade Gradske opštine Obrenovac sa sledećim dnevnim redom…..

KONKURS ZA DODELU STUDENTSKIH NAGRADA NAJBOLjIM STUDENTIMA SA TERITORIJE GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC U ŠKOLSKOJ 2010/2011 GODINI


Trening “Kako planirati i izvesti neformalno obrazovne aktivnosti”
Ukoliko ste zainteresovani da sami planirate, osmišljavate i realizujete neformalno-obrazovne aktivnosti za mlade, iskoristite priliku i unapredite znanja iz različitih oblasti.   Četvorodnevni trening u organizaciji grupe “Hajde da…” i Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac će se održati od 4. do 7. novembra 2010. godine u Obrenovcu.
Teme koje će se obrađivati na treningu su:
    * Grupni rad i uloge u timu
    * Komunikacijske veštine (aktivno slušanje, empatija, davanje povratne informacije)
    * Struktura i kreiranje radionice
    * Vidovi učenja u grupnom radu
    * Uloga facilitatora

Prijave preko prijavnog formulara do 30. oktobra 2010. godine. Učesnici koji budu prisutni sva četiri dana dobiće sertifikat.

Mladići i nasilje: Trening za mladiće o rodno zasnovanom nasilju

U opštini Obrenovac počinje sa realizacijom projekat “Edukacija mladića za sprečavanje nasilja i rodno zasnovanog nasilja – Budi muško”. Prva od aktivnosti koja će se organizovati je “Trening za mladiće o rodno zasnovanom nasilju“. Trening će biti održan  tokom novembra u Kancelariji za mlade Gradske opštine Obrenovac.
Trajaće tri dana, od 2. do 4. novembra  i na njemu će učestvovati 20 mladića iz Obrenovca. Tokom treninga mladići će učiti o rodnoj ravnopravnosti, seksualnom i reproduktivnom zdravlju, nasilju, seksualnom nasilju, kao i o mehanizmima za prevenciju.
Trening će voditi treneri Centra E8. Trening je deo projekta “Edukacija mladića za sprečavanje nasilja i rodno zasnovanog nasilja“ koji ima za cilj izazivanje promene stavova i ponašanja mladića u vezi rodno zasnovanog, ali i vršnjačkog nasilja, zdravih stilova života i pitanja maskuliniteta.
Pozivamo mladiće iz Obrenovca da se priključite kampanji BUDI MUŠKO!
Prijave/ime, prezime i kontakt telefon/ poslati na kzm.obrenovac@yahoo.com Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na 0118724025.
Unknown ObjectUnknown ObjectUnknown ObjectUnknown ObjectUnknown ObjectUnknown Object

škola finskog jezika
SKC Obrenovac organizuje školu finskog jezika za početnike.
Naučite malo više o osnovama i kulturi finskog jezika.

Prijave na 011/8723-570 ili info@obrenovac-info.co.rs
Termini održavanja radionica će biti utvrđeni kada se formira grupa.


Otvoren konkurs JOINEU-SEE
Obaveštavmo Vas da su konkursi za stipendije u okviru projekta JOINEU-SEE otvoreni 15. oktobra 2010. godine  i da svoje prijave možete slati do 1. februara 2011. godine do 23:59h.  Moguće je konkurisati za neki od progama razmene  ili za cele master, doktorske i post-doktorske studije. Više informacija možete pronaći na veb sajtu programa http://www.joineusee.eu/ ili  u našoj brošuri http://www.tempus.ac.rs/uploads/images/brosura.pdf

Seminar – Proaktivni mladi na Balkanu
Organizacija civilnog društva Proaktiv sprovodi projekat „Proaktivni mladi na Balkanu“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta je jačanje kapaciteta Kancelarija za mlade i omladinskih organizacija, izgradnjom institucionalnog okvira za saradnju kako u regionu jugoistočne Srbije, tako i za prekograničnu saradnju sa Bugarskom i Makedonijom.



Budi deo šire slike, volontiraj! 🙂
Da li ste znali da je prosečan broj dece koja tokom jednog dana dođe u Svratište u zimskom periodu oko 50?
Trenutno, uz pomoć naših volontera školu pohađa preko 180 mališana, koji nemaju stabilnu porodičnu podršku.

Praksa u Školi za strane jezike Berlitz
Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu i Škola stranih jezika Berlitz pozivaju zainteresovane studente Univerziteta u Beogradu da se prijave na program prakse
Traže se 3 praktikanta!


KONKURS za popunu radnih mesta prijemom lica iz građanstva u svojstvu vojnih službenika, u radni odnos na neodređeno vreme, u Medija centru „ODBRANA”:

Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Sektor za ljudske resurse Uprava za kadrove Raspisuje KONKURS za popunu radnih mesta prijemom lica iz građanstva u svojstvu vojnih službenika,  u radni odnos na neodređeno vreme, u Medija centru „ODBRANA”:
1. tehnički urednik – jedan (1) izvršilac,
2. novinar, ujedno urednik – jedan (1) izvršilac,
3. novinar – dva (2) izvršioca,
4. veb dizajner, ujedno urednik – jedan (1) izvršilac,
5. urednik fotografije, ujedno fotoreporter – jedan (1) izvršilac,
6. arhivista, ujedno fotoreporter – jedan (1) izvršilac,
7. referent za pravne i personalne poslove – jedan (1) izvršilac,
8. načelnik odseka – jedan (1) izvršilac,
9. referent za organizaciju događaja – jedan (1) izvršilac,
10. referent – jedan (1) izvršilac i
11. rukovalac klimatizacije, ujedno domar – jedan (1) izvršilac.