инфо билтен | новембар I 2010.

Trening ” Kako koristiti tehnike mentorstva u radu sa mladima u lokalnoj sredini”
Na ovoj obuci, predstavnici lokalnих institucija, udruženja građana, neformalnih grupa i aktivni mladi iz Obrenovca naučiće više o koučingu, emocionalnoj inteligenciji, aktivnom slušanju, informalnom i neformalnom koučingu, što će im olakšati rad sa mladima i unaprediti njihove kompetence.
Proći ćemo kroz sledeće teme :     
* Definicije Coaching-a    
* Emocionalna inteligencija    
* Aktivno ( efektivno ) slušanje    
* Modeli Coaching-a    
* Informalni i neformalni Coaching

Datum: 10 – 12 decembra 2010
Organizator: Grupa Hajde da i KZM Obrenovac

Prijave/ime, prezime i kontakt telefon/ poslati na kzm.obrenovac@yahoo.com  ili na 0118724025.
Unknown ObjectUnknown ObjectUnknown ObjectUnknown ObjectUnknown Object

 

Info portal TAKE ACTION !
Info portal TAKE ACTION ! Misije OEBS -a u Srbiji je mesto gde mozete svakodnevno (pa i vikendom) da se inforimisete o novim konkursima, putovanjima i studijama u inostranstvu. Ciljna grupa su nam svi gradjani/gradjanke koji zele da nesto promene u svoj zajednici, okolini, skoli, ali akcenat je stavljen na mlade, jer smatramo da su mladi u Srbiji nazalost marginalizovani i kao takvi zasluzuju bolji “tretman” nego sto ga imaju poslednjih 20 godina.

Koncert Godine subota 11.decembar 2010. Novi Sad !!
Koncert Godine u Novom Sadu , u subotu 11. decembra 2010. u velikoj dvorani SPC Vojvodina , nastupaju….

Srednjoškolci za srednjoškolce
“Srednjoškolci za srednjoškolce“ – “Social Day” – Dan volontiranja je ustaljen koncept u mnogim evropskim državama, a bazira se na volonterizmu mladih, srednjoškolskom aktivizmu i društveno odgovornom poslovanju preduzeća. …

 

 


KONKURS ZA KURS-STIPENDIJU
Super Dot poziva sve zainteresovane studente završnih godina grafičkog dizajna, arhitekture i srodnih fakulteta da se prijave na otvoreni konkurs za kurs u oblasti digitalne štampe. Stipendista bi dobio mesečnu obuku iz oblasti grafičkog dizajna, pripreme za štampu, digitalne štampe, uz direktno učešće u proizvodnim procesima.

U susret jubilarnom izboru za petu generaciju Coca-Cola talenata
Beograd, 3. novembar 2010 – U partnerstvu sa Ministarstvom prosvete i Univerzitetom u Beogradu, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, svečano je obeležila raspisivanje petog, jubilarnog programa „Coca-Cola talenti“. Dvogodišnjim programom „Coca-Cola talenti“, kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija ulaže u razvoj i stručnost budućih poslovnih lidera.

21st International Youth Leadership Conference
21st International Youth Leadership Conference
January 6-11,2011
Prague, Czech Republic

Radionica filmske režije u Studenjaku
U Akademskom filmskom centru Doma kulture Studentski grad počinje radionica filmske režije koja će trajati do juna 2011. godine.

Počeo upis na kurs veb novinarstva
Upis nove generacije polaznika na kurs veb novinarstva počeo je danas, a sam kurs će trajati od 27. novembra do 12. februara sledeće godine, saopštilo je Udruženja novinara Srbije.

KAKO SE ZAPOSLITI U MULTINACIONALNIM KOMPANIJAMA
Trening centar “Svat lerning end konsalting” (Swot learning and consulting) organizovaće sutra u Sava centru obrazovni seminar na temu “Kako se zaposliti u multinacionalnim kompanijama”, namenjen mladim ljudima koji su na završnoj godini fakulteta, ili su već diplomirali, a još nemaju posao.

Seminar u organizaciji HERE tima i Tempus kancelarije
Tim stručnjaka za reformu visokog obrazovanja (HERE tim) i Tempus kancelarija u Srbiji organizuju seminar na temu „Značaj izveštaja za ocenu kvaliteta visokoškolskih ustanova i uspešnosti reformi” (primer: uključivanje studenata u upravljanje). Seminar će se održati 15. novembra 2010. godine u Novom Sadu na Filozofskom  fakultetu, sala 30 (I sprat), sa početkom u 12:00 h.

Radionica medijske pismenosti za srednjoškolce: Pristup, čitanje i stvaranje medija kroz praksu
Vega omladinski centar, uz podršku Kancelarije za mlade opštine Novi Beograd, otvara konkurs za učesnike radionice Medijski Kuvar.



Traze se VOLONTERI/KE za ORUK
NAPOR objavljuje poziv za VOLONTERE/KE koji će pomagati u organizaciji ORUK-a (Omladinski Radnici/ce Udruženih Kapaciteta) u okviru NAPOR konferencije podržane od strane Ministarstva omladine i sporta: „Bez alata nema ni zanata“ (2-5. decembar 2010, hotel Čigota, Zlatibor).


Konkurs za mesto asistenta za medjunarodnu razmenu volontera
Otvoren je konkurs za mesto asistenta za međunarodnu razmenu volontera u Volonterskom servisu Srbije Mladih istraživača Srbije. Rok za slanje kandidatura je 28.11.2010.  Kandidati se mole da posalju svoju biografiju uz popunjenu prijavu na vss@mis.org.rs

Postani deo FEST istorije!
Snimi scenu u jednom od predloženih filmskih žanrova koji najbolje odgovara tvom talentu, pošalji ga i tvoj rad može postati deo zvanične kampanje za 39. FEST 2011.
ZA ONE KOJI SU NAJBOLjI U SVOM FILMU, SLEDI SLAVA. I NAGRADE !
Dva najbolja video rada biće montirana u zvanične TV spotove kampanje za FEST 2011

Konkurs za praksu za KratkoJasno.com
KratkoJasno.com je portal koji se bavi vestima, kako domaćim tako i svetskim i pretenduje da bude jedan od vodećih informativnih sajtova u regionu. Opis posla:
1. Urednik (2 mesta)
2. Novinar (5 mesta)

Konkurs: OSVESTI SE – osvetli sve…
Mladi su u svetu prepoznati kao marginalizovana ili ranjiva grupa o kojoj se ne vodi dovoljno računa i koja ne može dovoljno da ispuni svoje potrebe. U ovoj oblasti, nažalost, Kruševac prati svetske standarde i u njemu mladi takođe spadaju u grupu marginalizovanih građana.

Šansa za mlade dizajnere
Naši mladi dizajneri imaju priliku da daju svoje kreativne predloge za novi logo Kineskog trgovinskog centra „Zmaj“ na konkursu za studente, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Kineskom trgovinskom centru „Zmaj“. Na konkursu za novi logo CTC „Zmaj“ mogu da učestvuju svi studenti umetničkih akademija i fakulteta i dizajnerskih škola u Srbiji

Toshiba foto konkurs “Kako čuvam svoj laptop”
Zadak je jednostavan, potrebno je samo da na wall-u Fan strane okačite do tri fotografije sa temom „Kako čuvam svoj laptop“. Budite kreativni i duhoviti jer autori tri najbolje fotke dobijaju po jednu Toshiba Camileo S10 kameru. Fotografije će birati jedan od naših najpoznatijih i najekstravagantnijih IT novinara, Aleksandar Ašković.