инфо билтен | октобар IV 2010.

KONKURS ZA DODELU STUDENTSKIH NAGRADA NAJBOLjIM STUDENTIMA SA TERITORIJE GRADSKE OPŠTINE OBRENOVAC U ŠKOLSKOJ 2010/2011 GODINI

I – BROJ NAGRADA I USLOVI ZA DODELU
Raspisuje se konkurs za dodelu 55 studentskih novčanih nagrada najboljim studentima osnovnih i master studija akreditovanih fakulteta i viših škola u školskoj 2010/2011  godini i to 50 nagrada studentima fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija i 5 nagrada studentima akreditovanih privatnih fakulteta.

Pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti osnovnih studija od druge godine studija i studenti master studija, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija, koji nisu izgubili odnosno obnovili ni jednu godinu studija, odnosno koji imaju kontinuitet u studiranju i koji postignu izuzetne rezultate tokom studija tj. studenti sa prosečnom ocenom najmanje 8,00 u toku studija, koji su upisani na akreditovane fakultete i više škole Republike Srbije i koji imaju prebivalište na teritoriji gradske opštine Obenovac.

Pravo učešća na Konkursu nemaju zaposleni studenti II stepena studija.

II – IZNOS I ISPLATA NOVČANIH NAGRADA

Novčana nagrada iznosi 54.000,00 dinara neto po studentu.

Novčana nagrada će se ostvarivati u jednakim mesečnim iznosima tokom trajanja školske 2010/2011. godine (za devet meseci trajanja školske godine) a isplaćivaće se do kraja 2010. godine i u 2011. godini saglasno prilivu sredstava u budžet gradske opštine Obrenovac.

Nagrađeni student nema nikakve obaveze prema davaocu nagrade.

Nagrađenom studentu prestaje pravo na isplatu preostalog dela studentske nagrade ukoliko u toku trajanja školske 2010/2011 godine izgubi status studenta.

III – KRITERIJUMI ZA UTVRĐIVANjE REDOSLEDA KANDIDATA

Kriteriji za utvrđivanje redosleda kandidata su:

    * uspeh – prosečna ocena iz prethodnog perioda koja se množi brojem 2 i
    * efikasnost studiranja, koja se iskazuje određenim brojem bodova za godinu studija na koju je student upisan.

Kriterijumi iz prethodnog stava vrednuju se određenim brojem bodova na sledeći način:

   1. prosek ocena  se množi sa brojem 2,
   2. bodovi na osnovu upisane godine studija:

–          I stepen studija

    * 2. godina                                1 bod
    * 3. godina                                2 boda
    * 4. godina                                3 boda
    * 5. i ostale godine                    4 boda

–          II stepen studija – master

    * 1 i 2. godina                         4 boda

Broj bodova se utvrđuje rang listom.

Konačna rang lista predstavlja zbir bodova.

Po utvrđivanju rang liste, ukoliko dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova, prednost ima onaj kandidat koji se nalazi na višoj godini studija.

Ukoliko dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova u slučaju iz prethodnog stava a nalaze se na istoj godini studija, prednost ima onaj kandidat koji ima veću prosečnu ocenu na prethodnoj godini studija.

IV – POTREBNA DOKUMENTACIJA

   1. fotokopija lične karte ili očitana čipovana lična karta,
   2. overena fotokopija indeksa

(očitavanje ličnih karata, fotokopiranje i overa indeksa se vrši u prostorijama Uprave gradske opštine Obrenovac, bez naknade),

   3. uverenje sa fakulteta o prosečnoj oceni sa prethodnih godina osnovnih studija za sve studente a za studente druge godine master studija i o prosečnoj oceni sa prve godine master studija,
   4. za studente II stepena studija overena izjava pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da je nezaposlen.

Potrebna dokumentacija se predaje preko pisarnice Uprave gradske opštine Obrenovac za kancelariju 23.

Kontakt osoba –  Gordana Tešić,  tel. 011/87-26-441

V – ROK ZA PODNOŠENjE DOKUMENATA

Konkurs je otvoren od 22.10. do 15.11.2010. godine.

Neblagovremene i nepotpune prijave na konkurs neće se uzimati u razmatranje.

VI– POSTUPAK

Konkurs po ovoj Odluci sprovešće Komisija za kulturu i obrazovanje.

Komisija iz prethodnog stava obrazovaće Radnu grupu za prijem i pregled prispelih prijava i sastavljanja rang liste prijavljenih učesnika konkursa od članova radne grupe koja je predložila uslove konkursa.

Komisija za kulturu i obrazovanje po završetku rada Radne grupe iz prethodnog stava a najkasnije u roku od 7 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava utvrdiće Predlog rang liste.

Učesnici konkursa imaju pravo prigovora na Predlog rang liste Komisiji za kulturu i obrazovanje u roku od 7 dana od dana utvrđivanja Predloga rang liste.

Odluka Komisije za kulturu i obrazovanje po prigovoru je konačna.

Konačan predlog rang liste sa predlogom studenata za dodelu novčanih nagrada dostavlja se Veću gradske opštine Obrenovac na dalji postupak i odlučivanje.


Trening “Kako planirati i izvesti neformalno obrazovne aktivnosti”
Ukoliko ste zainteresovani da sami planirate, osmišljavate i realizujete neformalno-obrazovne aktivnosti za mlade, iskoristite priliku i unapredite znanja iz različitih oblasti.   Četvorodnevni trening u organizaciji grupe “Hajde da…” i Kancelarije za mlade Gradske opštine Obrenovac će se održati od 4. do 7. novembra 2010. godine u Obrenovcu.
Teme koje će se obrađivati na treningu su:
    * Grupni rad i uloge u timu
    * Komunikacijske veštine (aktivno slušanje, empatija, davanje povratne informacije)
    * Struktura i kreiranje radionice
    * Vidovi učenja u grupnom radu
    * Uloga facilitatora

Prijave preko prijavnog formulara do 30. oktobra 2010. godine. Učesnici koji budu prisutni sva četiri dana dobiće sertifikat.

Mladići i nasilje: Trening za mladiće o rodno zasnovanom nasilju

U opštini Obrenovac počinje sa realizacijom projekat “Edukacija mladića za sprečavanje nasilja i rodno zasnovanog nasilja – Budi muško”. Prva od aktivnosti koja će se organizovati je “Trening za mladiće o rodno zasnovanom nasilju“. Trening će biti održan  tokom novembra u Kancelariji za mlade Gradske opštine Obrenovac.
Trajaće tri dana i na njemu će učestvovati 20 mladića iz Obrenovca. Tokom treninga mladići će učiti o rodnoj ravnopravnosti, seksualnom i reproduktivnom zdravlju, nasilju, seksualnom nasilju, kao i o mehanizmima za prevenciju.
Trening će voditi treneri Centra E8. Trening je deo projekta “Edukacija mladića za sprečavanje nasilja i rodno zasnovanog nasilja“ koji ima za cilj izazivanje promene stavova i ponašanja mladića u vezi rodno zasnovanog, ali i vršnjačkog nasilja, zdravih stilova života i pitanja maskuliniteta.
Pozivamo mladiće iz Obrenovca da se priključite kampanji BUDI MUŠKO!
Prijave/ime, prezime i kontakt telefon/ poslati na kzm.obrenovac@yahoo.com Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili na 0118724025.

Predsednik opštine se sastao sa pobednicima prvog obrenovačkog “OPEN AIR” festivala
Predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić sastao se sa pobednicima prvog obrenovačkog “OPEN AIR” festivala, članovima benda “U zmajevom gnezdu”. Predsednik opštine je tom prilikom podsetio da je ideja ovog festivala bila da afirmiše mlade autorske bendove iz Obrenovca tako što će im omogućiti da nastupaju na velikoj bini pred velikim brojem ljudi.

Održan okrugli sto: Karijerno vođenje i savetovanje – šansa za mlade u svetu rada
U ponedeljak, 18.oktobra, sa početkom u 12 časova u sali GO Obrenovac održan je okrugli sto  na temu “Karijerno vođenje i savetovanje – šansa za mlade u svetu rada (Izgradnja mreže partnerstava i usluga za unapređenje zapošljivosti mladih)“.

Izveštaj o sprovedenom Javnom konkursu GO Obrenovac u finansiranju projekata nevladinih organizacija sredstvima budžeta GO Obrenovac za 2010. godinu
Komisija za saradnju sa nevladinim organizacijama i omladinom na sednici održanoj 14.10.2010. godine, na osnovu člana 14. Pravilnika o načinu finansiranja projekata organizacija civilnog društva, neprofitnih i nepolitičkih organizacija sredstvima budžeta gradske opštine Obrenovac VI–03 br. 020-1/37 od 25.06.2010. godine i VI–03 br. 020-1/48 od 12. jula 2010. godine, a po sprovedenom javnom konkursu raspisanom 14.09.2010. godine, Veću gradske opštine podnosi



Stipendije za osnovne studije na Americkom univerzitetu u Bugarskoj

Američki univerzitet u Bugarskoj objavljuje konkurs za osnovne studije za akademsku 2011/12. godinu. Studije su na AUBG izvode se na engleskom jeziku, a danas se na AUBG mogu studirati administracija biznisa, nauka o kompjuterima i informatika, evropske studije, ekonomija, istorija, informacioni sistemi, novinarstvo i mediji, matematika, političke nauke i međunarodni odnosi.

seminar „Zeleni način – održiva ekonomija?“
Zelena omladina Srbije organizuje seminar na temu Zelene ekonomije pod nazivom „Zeleni način – održiva ekonomija?“ za sve studente i aktivne mlade. Seminar će se održati od  4. do 7. novembra 2010. u Opovu.



Programi dugoročnog volontiranja u Sloveniji
Youth center Kotlovnica is looking for partners for EVS projects and wishes to apply on November deadline. We would like to host two or three volunteers from 10. 2. 2011 on. Volunteers will be working in youth centre and a house of culture in town Kamnik, Slovenia. Volunteers will get a basic knowledge on organizing events, logistic and preparational work, working with proffesional video and photo equipment as well as basic knowledge of media education. We wish to host volunteers for 8 months.


Konkurs mreže za mlade
Ako želite da se vaš glas konačno čuje…. PRVI NEZAVISNI POLITIČKI INTERNET PORTAL “SKUPŠTINSKA MREŽA”  RASPISUJE KONKURS …

KONKURS “Sjaj neba weba – sajt na dar” – Podrška firmama za razvoj kvaliteta internet nastupaKONKURS “Sjaj neba weba – sajt na dar” – Podrška firmama za razvoj kvaliteta internet nastupa
Od 10. oktobra domaća mala i srednja preduzeća će moći da konkurišu za učešće u projektu “Sjaj neba weba – sajt na dar” koju realizuje Krojačeva škola web dizajna uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo. U okviru ovog nekomercijalnog projekta, odabrane firme će na dar dobiti poslovni web sajt koji će za njih realizovati učenici Krojačeve škole, budući web dizajneri.

Konkurs za najlepšu fotografiju ptica 2010.
Fond za zaštitu ptica grabljivica otvara VII po redu konkurs za najlepšu fotografiju ptica

Rok: 10.12.2010.
Format: do 10 fotografija