22.04.2009. у 20:00, Конак, Обреновац
Југ југоисток је психо трилер из 2004. године о крхкој граници између реалности и фикције у друштву које не жели да се модернизује, већ се препушта дејству инерције и томе да увек други одлучују о његовој судбини. Аутори су филм посветили Соњи Савић чији је живот представљао инспирацију за радњу овог остварења. Уз њено присуство у главној улози овај филм одликује оригинална глумачка подела.
Гости – водитељи ове филмске вечери су редитељ филма Милутин Петровић који се са Сашом Радојевићем потписује и као косценариста и редитељ Динко Туцаковић, носилац једне од улога.

Радња:

Некада популарна српска глумица Соња Савић, која већ десет година живи у Словенији, дошла је у Београд да се са мајком и братом Милошем из Белгије, кога никад није видела, договори око наследства. Соња добије хистерични напад тврдећи да јој је отета кћерка Софија, и побегне у непознатом правцу. Милош алармира полицију и заједно са инспектором Деспотовићем крене у потрагу за њом. Пронађу је и она им призна да је измислила отмицу детета. Деспотовића претпостављени обавесте да Соњино дете заиста постоји. Отац је министар иностраних послова Србије, и Соња га штити да тај податак не би искористиле непријатељске службе које су и отеле дете. Међутим, министар Деспотовићу саопшти да никакво дете не постоји, да га Соња одавно прогања, и да је она вероватно у служби оних који би желели да га компромитују.

Ко лаже, а ко говори истину? Ко је луд? Ко ће бити убијен?

У филму сем Соње Савић глуме и Нешко Деспотовић, Милош Лолић, Пуриша Ђорђевић и Христина Поповић, а као специјални гости се појављују и Борис Миливојевић и Никола Ђуричко. У већини споредних улога појављују се искључиво режисери, монтажери, драматурзи и теоретичари филма. Тако се сем двадесетак студената режије у филму могу видети и Радивоје Андрић, Балша Ђого, Срдан Голубовић, Динко Туцаковић, Богдан Златић, Никола Драговић, Димитрије Војнов… Први пут на филму појављује се девојка која се често може видети у домаћим рекламама – прелепа госпођица Ана Краш, а у улози професора Мише Гленија појављује се познати београдски преводилац и џентлмен Влада Марјановић.