У општини Обреновац почиње са реализацијом пројекат “Едукација младића за спречавање насиља и родно заснованог насиља – Буди мушко”. Прва од активности која ће се организовати је “Тренинг за младиће о родно заснованом насиљу“. Тренинг ће бити одржан  током новембра у Канцеларији за младе Градске општине Обреновац.

Трајаће три дана и на њему ће учествовати 20 младића из Обреновца. Током тренинга младићи ће учити о родној равноправности, сексуалном и репродуктивном здрављу, насиљу, сексуалном насиљу, као и о механизмима за превенцију.
Тренинг ће водити тренери Центра Е8. Тренинг је део пројекта “Едукација младића за спречавање насиља и родно заснованог насиља“ који има за циљ изазивање промене ставова и понашања младића у вези родно заснованог, али и вршњачког насиља, здравих стилова живота и питања маскулинитета.

Пројекат се реализује у сарадњи са десет Канцеларија за младе, а финансира га Министарство омладине и спорта Републике Србије. У градовима који учествују у пројекту организоваће се едукативне радионице на којима ће се обрађивати најразличитије теме: род, пол, родне улоге, питања маскулинитета, сексуалног и репродуктивног здравља, насиља/ненасиља и уопште питања здравих стилова живота. Симултано се спроводи и кампања под називом “Буди мушко“. Кампања има различите едукативно-забавне активности и показала се веома успешном.

Позивамо младиће из Обреновца да се прикључите кампањи БУДИ МУШКО!

Пријаве/име, презиме и контакт телефон/ послати на kzm.obrenovac@yahoo.com или на 0118724025.

Више информација на: www.budimusko.org