ЈП “Спортско културни центар Обреновац” је прошле недеље обележило 28. година рада коктелом који је за пријатеље и сараднике ове установе уприличен у галерији Дома културе.

– Данас је 28 година како је почето са радом и кроз многе трансформације сада смо ЈП “Спортско културни центар” са 80 запослених. Нама је ово важан јубилеј, а надам се и грађанима пошто су наши корисници сви грађани Обреновца – рекао је поздрављајући присутне директор “Спортско културног центра” Срђан Милосављевић.

Од самог оснивања ова установа је имала две основне делатности – спорт и културу. 

– То су две основне делатности којима се бавимо, али имамо и област угоститељства и одржавања објеката. Имамо три објекта у којима обављамо наше активности. Од оснивања то је зграда Дома културе и спортова, од 1988. године обреновачки базени, а ту је и зграда сатрог биоскопа Палеж. То су ресурси којима располажемо и где обављамо своје делатности – прецизирао је директор.

За одржавање поменутих објеката и реализацију свакодневних програма на годишњем нивоу потребна су велика средства. Буџет овог предузећа је око 100 милиона динара годишње и она се троше највећим делом на одржавање објеката, јер су они стари и дотрајали. Значајан део се троши и на програме културе, спорта, за одржавање приредби, манифестација… 

Циљ је да се грађанима Обреновца пруже што квалитетнији културни и спортски садржаји.  У току једне године реализује се на стотине различитих садржаја, међу којима су и неки веома важни културни и спортски догађаји, као што су Прва А одбојкашка лига, различита првенства, међународни турнири, позоришне представе, дечије манифестације, свечане академије…

Том приликом руководство предузећа се захвалило и онима који су од 1982. године управљали овом кућом, као и онима који су највише помогли изградњу објекта и рад предузећа, а то су  Градска општина Обреновац и ПД “Никола Тесла”.