Знајући колико је недостатак радног искуства велика препрека младим људима да додју до првог запослења, у оквиру управо завршеног пројекта “Знањем и праксом до посла” реализованог у сарадњи са обреновачком Канцеларијом за младе, омогућено је да четворо младих људи волонтира код обреновачких и београдских послодаваца како би стекло одредјено радно искуство и нова знања.

Сви они имају високо образовање (економисти, инжењер организације рада и инжењер пољопривреде) и, у одговарајућим фирмама ће имати прилику да нешто ново науче, али и да, у одредјеној мери,  покажу шта знају и могу.

Реализацију овог пројекта омогућио је град Београд преко своје Канцеларије за младе. Пројекат је подржан на конкурсу који је имао за циљ имплементацију и промоцију циљева дефинисаних Националном стратегијом за младе и активностима предвиђених Акционим планом.

Пројекат је реализовао Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд“ преко свог Предузетницког центра у Обреновцу и у сарадњи са обреновачком Канцеларијом за младе.