У Клубу за децу и младе у Јавном предузећу Спортско – културни центар ,,Обреновац” организован је пријем за фолклорни ансамбл “Косовка девојка”. Они су у четвртак вече на сцени под платанима имали наступ у оквиру манифестације ,,Обреновачко лето”.  Овом приликом председник општине Мирослав Чучковић упознао је госте са привредним и културним карактеристикама Обреновца пожелевши им да поново заиграју и запевају пред обреновачком публиком.

Члан Већа Градске општине Обреновац Зоран Ћорломановић истакао је задовољство што је општина Обреновац имала прилику да угости КУД “Косовка девојка” из Бабиног Моста код Обилића.
– Наши пријатељи синоћ су нам приредили заиста добар концерт и публика у Обреновцу имала је прилике да види игре из тих крајева. Нама је у циљу да се и ми њима представимо у општини Обилић и да их поново у неком наредном периоду угостимо. Имали смо велико разумевање од стране наших приватника у вези смештаја и хране за наше госте, као и сви КУД-ови са територије општине Обреновац који су несебично, давањем народне ношње помогли наше пријатеље. Ово је само почетак наше сарадње и заједничких активности – нагласио је Ћорломановић.
Овом приликом размењени су и пригодни поклони.
Славиша Чанчић председник друштва овом приликом захвалио се општини Обреновац на гостопримству.
– Први пут гостујемо у Обреновцу и заиста је била велика част да наступимо у вашем граду. Временски услови за игру су били мало тежи али жеља и воља испред себе све руши. Традицију на југу негујемо на овај начин и трудимо се да сачувамо све што је српско. Имамо доста позива за учешће у Србији али средства нам не дозвољавају да идемо често на турнеје. Игра нас одржава и из Обреновца носимо најлепше утиске – казао је Чанчић.
Друштво је основано 1991. године и негују искључиво традиционалне игре и песме са Косова и Метохије. Чини га око 120 чланова који раде у оквиру играчке, драмске и музичке секције. Ово је био њихов први наступ у Обреновцу.