Крајем недеље почињу радови на санацији и реконструкцији топловодне мреже на 8 локација у граду. Реконструкција мреже радиће се у насељима Гај, Ројковац, Рвати, Старом игралишту, Циглани и делу главне улице. Поједине деонице топловодне мреже нису реконструисане последњих 30 година. Укупна вредност ове инвестиције је милион евра.

Директор Јавног комуналног предузећа ,,Топловод” Борис Ивковић рекао је да је ова реконструкија по вредности средстава која ће бити уложена и обиму радова незапамћена до сада.
– Одлучили смо се за трасе на основу губитака које смо имали у току сезоне и на основу века трајања цевовода. Такође радове на одређеним трасама изводимо и тиме што пратимо куда се цевовод креће. Средства која смо уложили, уложена су у стабилност, поузданост, добро грејање и будућност овог града. На свим овим трасама више није било могуће крпљење а велики утицај на лоше стање мреже имала је и поплава која нас је задесила у току 2014. године. Рок за извођења радова је 70 дана док ће радови у делу главне улице бити извођени од 15. јула до 25. августа – истакао је Ивковић.
Члан Већа Градксе општине Обреновац Милош Станковић нагласио је да ће у току радова чланови савета централних месних заједница бити на располагању грађанима уколико дође до одређених проблема у току реконструкције.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да је ово свеобухватна акција коју заједнички спроводе ЈКП ,,Топловод” и Градска општина Обреновац. Он је рекао да ће ова активност допринети да у наредним деценијама општина Обреновац има јаку и поуздану линију грејања.

– Имамо насеља као што су Ројковац, Гај, Рвати, главна улица где су топловоди били проблематични за наш систем, народ то није осећао. Данас смо видели на фотографијама тренутно стање свих елемената који нису изгледали добро. Молим за разумевање свих грађана, сигуран сам да ће бити негодовања због велике количине радова на градским улицама. Имаћемо 16 км раскопаних улица и ми то морамо заједно да истрпимо како би наш систем довели у потпуно ново стање. Изградња нових система у склопу већ постојећих пружа могућност да се поуѕданије и боље снабдевају одређени делови града и тамо где смо определили средства за ширење мреже попут Савске улице на Забрежју, Музичке колоније, Белог Поља и Шљивица. То су делови града који треба да добију грејање у наредном периоду и добиће у квалитетнијем обиму тиме што ће сви прилазни цевододи бити урађени у квалитенијем обиму. У име Градске општине желим да се захвалим свим радницима Топловода који ће посвећено радити у наредна два месеца као и свима који су у канцеларијама спремали овај пројекат. Тополовод живи целе године и у тренутку када се угаси грејање наступа највећи посао. Ми ћемо овакве активности наставити и у систему водоснабдевања и канализације, ми смо преко 2 милиона евра до сада уложили за такве системе у месним заједницама Кртинска, Уровци, насеље Шљивице и Браћа Југовић. Пројектујемо Шабачки пут, урадићемо и Ваљевски пут, али ћемо обновити и мрежу у Баричу. Радови су већ у току у Колонији – истакао је Чучковић.

У Спортско – културном центру ,,Обреновац” данас су представљене активности деоница које ће бити урађене а план реконструкције по насељима можете погледати овде.