Становницима насеља Сунце представљено је данас на постаментима идејно решење уређења новог игралишта. Дечије игралиште биће обогаћено потпуно новим мултифункционалним комплексом, који ће красити љуљашке, клацкалице, панелне вртешке и клупице. На овом простору биће постављена нова јавна расвета и биће урађена безбедна подлога за најмлађе. 

Представљању пројекта у улици Ђачког Батаљона пристуствовао је и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић који се освнруо на изградњу нових игралишта широм Обреновца.

– За све оне наше суграђане који се питају одакле нам новац за све ово, морам да кажем да средства имамо управо због четири нове фабрике у Обреновцу. Две у Баричу, две у индустријској зони. Добијамо порез на зараде и економски опоравак пружа нам прилику да вишак средстава определимо за ову активност. На овај начин развијамо нашу општину и ми се на томе нећемо зауставити. Бићемо у свакој месној заједници и позивам суграђане да покрену иницијативе како би урадили све оно што треба од вишка средстава, које смо остварили заједничким радом и постигли прави резултат – истакао је Чучковић.

Малишани и родитељи из насеља Сунце истакли су захваланост овом приликом пошто ће њихов део насеља бити знатно уређенији и лепши у наредном периоду.

Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Славко Берић рекао је да је овог пролећа урађено 15 игралишта и да ће модерни мобилијари бити у свим великим насељима. Он је додао да ће игралиште бити урађено и у новом делу насеља Сунце.

Пројекат се спроводи у склопу акције ,,Као Таш а наш”. Претходно је завршено популарно ,,Плаво игралиште” у насељу Дудови, док ће се у наредном периоду новом мобилијару обрадовати и малишани из насеља Тополице и насеља Ројковац.