У Клубу за младе у Обреновцу данас је представљен пројекат који се овога лета први пут реализује. 38 најбољих матураната и 12 студената ове године потпуно бесплатно одлази на заслужени одмор у Грчку.

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом поделе ваучера најбољим ученицима подсетио је да општина обезбеђује одлазак на зимовање и летовање малишанима од првог до четвртог разреда, као и на много друге пројекте који су јединствени у Србији.
– Од петог разреда до 18. године сви дечаци и девојчице бесплатно се баве спортом, све пензионере водимо на климатски опоравак, бавимо се и људима који су млади али нажалост гојазни и за њих смо спремили посебан програм на Чиготи. Наредне генерације које су постигле велики успех у средњој школи, такође ће имати могућност да свој летњи распуст проведу на неком егзотичном месту о трошку општине Обреновац. Ово је прилика да напуне батерије, да се припреме за факултет и да се наравно лепо проведу – казао је Чучковић.
Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић рекао је да новац за пројекат обезбеђен тиме што је додатно повећан приход општине Обреновац кроз порез на зараде.
– Имамо четири нове фабрике у граду, наши суграђани раде у њима и ми стичемо могућност да та средства усмеримо у праве активности. Ово је награда за велики успех свих матураната и студената – рекао је Станојевић.
Матуранти и студенти који одлазе на летовање захвалили су се општини Обреновац и истакли да их овакве награде додатно мотивишу да и у даљем школовању постижу добре резултате.
Урош Мирићић испред Кабинета председника Градске општине Обреновац рекао је да су наставничка већа све три средње школе из Обреновца одабрала по два најбоља ученика завршних година на основу њихових резултата. Он је додао и да су добитници ваучера студенти који нису добили стипендије у току претходне године али да су њихови резултати у току студија били изванредни и кандидовали су их за ову награду.
Програм се ове године реализује почетком августа а најбољи ученици боравиће на месту Закинтос у Грчкој.