Мирослав Маринковић пољопривредник из Ратара уз помоћ субвенција Града Београда добио је нови трактор који ће му олакшати и унапредити пољопривредну производњу. Укупно 11 трактора добили су пољопривредници са територије општине Обреновац. Они су се овом приликом захвалили Граду Београду, општини Обреновац и Канцеларији за пољопривреду ГО Обреновац због значајних субвенција које су добили. 

Маја Бајагић испред Секретаријата за привреду рекла је да је и ове године настављен програм спровођења пољопривредне политике у ком су предвиђене четири подстицајне мере. У Обреновцу се тренутно спроводи програм набавке механизације.

 Вредност трактора износи 12 000 евра, субвенција Града Београда је у износу од 8000 евра док остатак средстава дају пољопривредници.
Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић захвалио се Секретаријату за привреду Града Београда због успешне сарадње у претходном периоду. Он је рекао да је од објављивања конкурса Канцеларија била на располагању свим пољопривредницима како би успешно попунили документацију и да је та сарадња довела до тога да укупно 11 трактора стигне у Обреновац.