Фондација за младе Обреновца је, уз подршку Грађанских иницијатива и “Youth Build International ” програма, покренула Фонд за комшијске иницијативе, у оквиру ког је расписала конкурс за финансирање пројеката и малих иницијатива неформалних група из Обреновца. Како би подстакла активно и солидарно учешће грађана и грађанки у остваривању позитивних промена у заједници, ОYФ је преко овог програма обезбедила финансијску подршку за минимум 10 пројеката у Обреновцу – а максимална вредност сваког пројекта је до 50.000,00 динара.

ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И УСЛОВИ КОНКУРСА
Трајање конкурса:
Овај конкурс је отворен  од 1. јуна до 15. јуна 2017. године. Крајњи рок за слање пријаве за конкурс је четвртак, 15. јун (до 23.59х). Пријаве које стигну након предвиђеног рока неће бити разматране.

Ко може поднети предлог пројекта/иницијативе?
Неформалне групе грађана са територије општине Обреновац, које имају најмање 5 чланова, чији чланови имају најмање 15 година и бар једног члана старијег од 18 година.

Које пројекате/иницијативе Фонд за комшијске иницијативе подржава?

  • Пројекте/иницијативе вредности до 50.000,00 динара које се реализују на територији општине Обреновац и које имају за циљ побољшање живота у најразличитијим областима: провођење слободног времена, култура, спорт, екологија, безбедност, образовање, активизам, волонтеризам…;
  • Оригиналне, занимљиве и корисне пројекте/иницијативе које подстичу друге грађане да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе;
  • Пројекте/иницијативе које одговарају на локалне потребе и имају позитиван утицај на заједницу;
  • Пројекте/иницијативе које се могу реализовати од 1. јула до 1. септембра 2017. године.

Које пројекате/иницијативе Фонд за комшијске иницијативе не подржава?

  • Пројекте/иницијативе појединаца, удружења грађана, политичких партија и јавних институција;
  • Пројекте/иницијативе и активности са примарно хуманитарном сврхом;
  • Пројекте/иницијативе које позивају на било који облик насиља и дискриминације и промовишу алкохол, дроге или нездрав начин живота;
  • Хонораре за реализаторе пројекта;
  • Стипендије;
  • Набавку рачунара, таблета, телефона, фото апарата и сл.

Вредност финансијске подршке:
Максимална вредност сваког пројекта који ће бити подржан је  до 50.000,00 динара . Предлози пројеката/иницијатива у вредности изнад 50.000,00 динара неће бити разматрани.

Како и до када поднети предлог пројекта/иницијативе?
Заинтересоване неформалне групе треба да попуне форму предлога пројекта, коју могу да преузму овде, и да је пошаљу на е-маил адресу Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .”> konkurs@oyf.rs.

Крајњи рок за достављање предлога пројеката/иницијатива је 15. јун 2017., до 23.59 часова.

Ко и када одлучује о пристиглим пријавама?
Након затварања конкурса Фондација за младе Обреновца ће извршити техничку проверу пристиглих пријава. Све пријаве које задовоље техничке услове биће оцењене од стране независног Одбора Фонда за комшијске иницијативе, који се састоји од 5 чланова, који ће донети коначну одлуку о листи подржаних пројеката. Резултати конкурса биће познати до краја јуна 2017. године.

Контакт:
За сва додатна питања заинтересовани се могу обратити директно Фондацији за младе Обреновца, слањем е-маила на адресу Ова адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .”> konkurs@oyf.rs (наслов: Питање у вези са конкурсом) или позивом на број 060 170 2985.

За све остале информације у вези са актуелним активностима Фондације, посетите вебсајт и Фејсбук страницу.

Текст конкурса се може преузети овде.
Формулар за пријаву предлога пројеката се може преузети овде.