Радови на чишћењу каналске мреже на територији Градске општине Обреновац завршени су уређењем канала у месној заједници Грабовац. У Виданском крају и на правцу који води ка Ромском насељу завршени су радови на измуљавању и тарупирању. 

 Дејан Камбер саветник председника ГО Обреновац рекао је да је сада очишћено свих 64км каналске мреже. Он је подсетио да су скоро сви канали на територији општине Обреновац до пре шест месеци били поптуно запуштени и да је захваљујући овим радовима измуљано преко 150 000 кубика муља. Камбер је нагласио да је овим радовима превенција је подигнута на знатно виши ниво.
Радови на чишћењу каналске мреже обављени су у месним заједницама Кртинска, Скела, Грабовац, Бргулице и Ратари.
Жељко Топаловић заменик председника месне заједнице Грабовац казао је да канали у овом делу општине веома дуго нису очишћени и овом приликом апеловао је на суграђане да брину о животној средини и не бацају отпад дуж канала.
Упоредо са овим радовима изводило се тарупирање, односно сеча вегетације дуж каналских система. Пројекат финасира Европска унија преко Аустријске развојне агенције, а реконструкција каналске мреже почела је у јануару. Вредност свих радова износи 440.000 евра.