Руководство Градске општине Обреновац, заједно са одборницима Скупштине ГО Обреновац обишло је данас радове на изградњи моста преко Колубаре и Саве. Кинеска компанија C C C C је почела да гради нови мост,  дуг скоро 1,6 километара, и до сада већ је постављено више од 50 шипова.

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић подсетио је да су уговори за овај пројекат потписани у току новембра у Риги.
– Сањао сам овакво пролеће, док је нам ветар ледио крв у жилама на Балтичком мору. Сањао сам тренутак када ћемо имати наше заједничке победе. Нови мостови су нешто што красе све модерне градове, овај мост повезаће Обреновац и Београд и пружиће прилику свим будућим генерација за повећање квалитета живота. Радови иду далеко испред онога што је планирано и то ће нам пружити могућност да већ током 2019. године имамо завршен мост.  Веза са Београдом биће на знатно већем нивоу као и безбедност свих који свакодневно путују у главни град. Ми смо Колубару два пута премостили као и реку Саву и већ сада имамо неколико излаза из града који представљају алтернативе за саобраћај. На овај начин наша општина стиче предуслове да буде једна од најразвијенијих у овом делу Европе – казао је Чучковић.
Мост преко ушћа Колубаре у Саву и даље преко Саве биће дуг 1.581 метар и то је најдужи мост на тој деоници.
Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић истакао је да је велико задовољство већ сада видети како ће мост ускоро изгледати. Он је рекао да ће мост бити урађен као недавно завршен ..Пупинов мост”. Вранешевић је подсетио да је премијер Републике Србије Александар Вучић отворио радове на изградњи моста првог марта ове године.
Градња стубова за мост ће почети крајем јуна или почетком јула.

Аутопут Сурчин-Обреновац ће омогућити спајање Коридора 11 са Коридором 10, преко обилазнице око Београда на петљи Сурчин.

Заменик председника Скупштине ГО Обреновац Миодраг Јанковић нагласио је да је веома значајно да велики број одборника скупштине ГО Обреновац присуствује и прати изградњу великих инфраструктурних пројеката који се раде на територији општине Обреновац.

Заједно са деоницама у изградњи Обреновац-Уб и Лајковац-Љиг, чија је укупна дужина 50,2 километара и већ завршеним деоницама Уб-Лајковац 12,5 км и Љиг-Прељина 40,3 км биће повезан пун профил аутопута дужине 120 км од Београда до Прељине.

Како је раније најављено, крајем ове године биће завршен аутопут од Обреновца до Прељине у укупној дужини од 103 километара.

Члан Већа Градске општине Обреновац Драган Младеновић рекао је да је изградња оваквих мостова веома важна за општину Обреновац пошто ће град бити веома добро повезан са свим значајним саобраћајницама у овом делу Европе. Младеновић је подсетио да ће након завршетка радова грађани Обреновца имати бржи и једноставнији превоз до Београда.

На деоници Сурчин – Обреновац од 17,6 км у склопу изградње Коридора 11 биће урађено укупно седам мостова и четири надвожњака.
Вредност радова на тој деоници је 233,6 милиона долара, а финансира се из зајма Ексим банке Кине.
Рок за завршетак радова је 32 месеца.