ЈКП „Паркинг сервис“ одржало је у Обреновцу представу о понашању у саобраћају за све ђаке прваке изосновних школа са територије општине Обреновац. Представа је одржана у ЈП Спортско-културни центар „Обреновац“. „Паркинг сервис“ је обезбедио сценографију, предаваче за едукативно-забавну представу и поклоне за све ђаке.

Предавач из „Паркинг сервиса“ и саобраћајни полицајац на једноставан и првацима прихватљив начин објаснили су како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знаке. Ђаци се такође подстичу да активно учествују у едукацији путем провере свог знања о правилном понашању у саобраћају, а као награду од „Паркинг сервиса“ добијају флуоресцентне прслуке и Квиз књигу „Безбедно до школе“, која садржи основна правила понашања у саобраћају.

Кроз акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе” сваке године деци из 168 основних школа са територије 17 градских општина, на једноставан и њима прихватљив начин, „Паркинг сервис“ објашњава како да се исправно и безбедно понашају у саобраћају. У претходном периоду ЈКП „Паркинг сервис“ дало је велики допринос сигурности ђака у саобраћају. Од 2007. године од када је покренута акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, одржано је преко 1.200 едукативних представа, а 120.000 ђака првака добило је флуоресцентне прслуке како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић изјавио је овом приликом да је ово је још једна акција у низу Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац којом се повећава брига о најмлађим учесницима у саобраћају. Он је рекао да су ученици првог разреда најрањивија група у саобраћају и да посебна пажња мора да се посвети у раду са том децом и осврнуо се на претходне пројекте који су били везани за безбедност тих малишана. Вранешевић је истакао да се овим активностима ствара једна нова и одговорна генерација учесника у саобраћају.

Током школске 2016/2017. године основна правилима понашања у саобраћају учи преко 16.000 ђака првака. Од почетка ове школске године предавачи су обишли  основне школе на општинама Стари град, Врачар, Нови Београд, Звездара, Вождовац, Раковица, Земун, Гроцка, Лазаревац, Барајево, Сопот и Сурчин и ђацима првацима поделили флуоросцентне прслуке.

Акција се спроводи уз сагласност Секретаријата за саобраћај, Секретаријата за образовање и дечју заштиту и уз подршку Управе града Београда и Саобраћајне полиције Београда.