Ценећи велико искуство и досадашњи рад на решавању проблема младих у нашој општини, а у циљу будуће сарадње на имплементацији општинског стратешког документа за младе (Акциони план за младе), Канцеларија за младе ГО Обреновац је 30. и 31. августа у Галерији СКЦ-а Обреновац организовала тренинг за представнике  институција, организација и неформалних група.

Тренинг је био посвећен оснаживању друштвених актера општине Обреновац у циљу подизања капацитета институција и организација за имплементацију Акционог плана за младе креирајући нове програме, оснаживајући постојеће сервисе и умрежавајући ресурсе заједнице.
 
Учешће су узели представници: Уније ђачких парламената, Центра за социјални рад, Националне службе за запошљавање, Пољопривредно-хемијске школе, ОК центра, удружења Рома румунског порекла “14. октобар”, Ромског друштва Грабовац, удружења ” Floods”, Соколског друштва, удружења грађана “Вивацитет”, “Белог багрема”, Центра за грађанско деловање,  координатори и чланови радних тематских група при изради АП за младе ГО Обреновац, кандидати за чланове Савета за младе ГО Обреновац и активни појединци.

Програм рада:

 

Тема

 дана

I. сесија :

10.00-12.00

Кафе пауза

II. сесија

12.30-14.00

Ручак

III. сесија

15.00-16.30

30. 08.

понедељак

 

Елементи омладинске политике

Упознавање са пројектом и међусобно упознавањ.

 

Где смо, усвојен је ЛАП и…?

Елементи  ОП-увод.

 

 

Рад у малим групма: Процена успешности и развијености елемената ОП: Тренутни ниво развијености елемента? (Који су критеријуми и разлози за давање те оцене?  Који су фактори утицали за давање те оцене? )

 

Рад по групама и дискусија:

Сет препорука за развој 5 елемената ОП

31. 08.

уторак

 

ЛАП

Шта је ЛАП?

Шта су индикатори?

 

Принципи као алат за процену и утврђивање индикатора.

 

Рад у малим групма: Бирају принцип разговарају о њему и разлажу га.

Процењују маргинализоване групе и дају предлог индикатора за праћење ЛАП  и механизама за развој

 

Презентација рада по групама и дискусија.

 

Како правити засноване

извештаваје и како успешно информисати?

Овај тренинг је I од IV модула који ће бити реализовани до краја године у партнерству  Канцеларије за младе и Групе “Хајде да…” из Београда, у оквиру пројекта одобреног на КОНКУРСУ ЗА ОДАБИР ГРАДОВА/ОПШТИНА У КОЈИМА ЋЕ У ТОКУ 2010. ГОДИНЕ БИТИ СПРОВЕДЕНИ ИНТЕНЗИВНИ ПРОГРАМИ ОБУКЕ НАМЕЊЕНЕ ПОДИЗАЊУ КАПАЦИТЕТА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ И ЊИХОВИХ САРАДНИКА уз подршку Olof Palem International Center.