Прва обреновачка основна школа
улица Милоша Обреновића 169,11 500 Обреновац
телефон: 011
8721 289
мејл:
pooskola@mts.rs

Прва обреновачка основна школа је основана 1824. године и једна је од најстаријих школа у Србији.

Први учитељ је био Георгије Николић, а школа је имала 15 ученика. Број ученика се временом повећавао , све док одлуком надлежних власти 1959/1960. школске године није дошло је до деобе обреновачке основне школе на две, са подједнаким бројем ученика и одељења. Наставни кадар је такође подељен. Прва, стара школа, добила је име ,,Јован Поповић’’

Основна школа “Јован Поповић” је вратила свој првобитни назив Прва обреновачка основна, 2004.године.

Данас школа има 610 ученика распоређених у 26 одељења, 23 одељења у матичној школи у Обреновцу, два одељења у издвојеном одељењу у Кртинској и једно одељење у издвојеном одељењу у Уровцима.

Школа је опремљена савременим наставним средствима, има кабинетску наставу за ученике од петог до осмог разреда, продужени боравак од првог до четвртог разреда, рачунаре и пројекторе у свакој учионици,електронске табле, библиотеку са богатим књишким фондом, савремену салу за физичко васпитање.

Први страни језик је енглески језик, а други страни језик који уче наши ученици је руски језик. У сарадњи са јапанском амбасадом, наши ученици факултативно уче и јапански језик.

Поносни смо на генерације успешних ученика који су ишли у нашу школу, и колеге које већ 194. године креирају и остварују изузетне педагошке резултате.