Канцеларија за младе ГО Обреновац поводом Међународног дана младих 12. августа,  у оквиру програма “Четвртком у чет’ри двице” организује фестивал Младе снаге Обреновца – OBRENOVAC YOUTH FORCES FEST.
Од 18 часова у Спортско-културном центру Обреновац одржаће се креативна музичка радионица за младе. Потребно је понети било какав инструмент који можете да набавите (гитаре, фруле, нешто за ударање, можда имате неку идеју да искористе нешто што није званично инструмент, али добро звучи).

Свирка почиње у 20 часова, на летњој сцени Спортско-културног центра Обреновац, а наступају обреновачки бендови  Nо warning shot,  У змајевом гнезду, Angry virgin, Stone age и Помахнитала пата.
 

Пре дванаест година Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је 12. август Светским даном младих. Овај празник је покренут како би се славило богатство и разноврсност вештина, знања и спремности младих да активно помогну заједници у којој живе. Током овог дана државе, институције, организације и активисти широм света скрећу пажњу на питања која утичу на положај младих у друштву.