leder1

leder1Представници предузећа ,,Lederland” потписали су са Градском општином Обреновац данас протокол о сарадњи. Предузеће постоји од 1998. године и сходно томе има пуно искуства на тржишту Италије када је прерада коже у питању. Баве се прерадом говеђе коже до 1. фазе односно до производње финалног производа – коже за мебл намештај и аутоиндрустрију.

 Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да је поносан на чињеницу да је после Меи Те настављена активност на довођењу инвеститора.
 
– Овде ће се запослити 50 људи са територије Градске општине Обреновац и пресрећан сам због чињенице да ћемо оживети простор бивше фабрике ,,ФИМ”. Ми ћемо бити сервис нашим грађанима да им помогнемо приликом добијања посла у фирми. Они ће већ од понедељка моћи своје радне биографије да предају на писарници општине. Ми ћемо на тај начин извршити спајање људи који траже посао са фирмом – најавио је Јовановић.
 
Директор предузећа ,,Lederland” Радовановић Ненад казао је да је Градска општина Обреновац препознала значај ове инвестиције као и Влада Републике Србије и додао да ће се у наредном периоду радити две хале на том простору.
 
leder3
 
– До краја месеца априла завршићемо обнову хале и урадити адаптацију. Почетком маја стиже опрема вредности око 2 милиона евра.Прве раднике ћемо примити у другој половини маја месеца и њих ћемо упутити на малу обуку. Почетком месеца јуна почеће пробна производња – рекао је Радовановић.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су хале на простору бивше ,,Прве искре” биле потенцијал општине и да је велика част за Обреновац да угости нове инвеститоре.
 
lederla2
 
– Даћемо све од себе да се њихове инвестиције на овом простору развију, пошто су они као предузеће наслоњени на аутоиндустрију у Италији и на тај начин да упосле још 200 људи у другој фази. Оно што је лепа вест за све обреновчане је да ћемо испунити обећање за отварање још две фабрике. Овога пута ће то бити у индустријској зони поред ,,ТЕНТ” -а. Једна компанија се бави прехрамбеном индустријом а друга машино градњом и обе компаније су постале власници земљишта. Ми ћемо поред ове три фабрике имати још две до краја године – најавио је Чучковић.