Свако може да прави музику, без обзира на узраст и формално музичко образовање. То је унутрашња потреба људи, али ретко када бива задовољена. Разлог је најчешће тај што је већина људи убеђена да не поседују музикалност. То је којешта. Креативне музичке радионице су идеално место за групно стварање музике и истраживање.

Учесници радионица не “уче” од вође, већ он из њих извлачи музички материјал и помаже им у компоновању комада/песме, у случају да је то крајњи циљ радионице. Импровизација је такође једна од занимљивих и привлачних страна ових радионица.

Музичке радионице могу бити прилагођене било ком узрасту (од мале деце до старијих људи), било ком музичком нивоу (без формалног образовања до професионалних извођача), било каквом културном окружењу, и сл. Трајање најчешће зависи од целокупног циља радионице (од затвореног типа, са могућим извођењем створене композиције, до снимања) и од услова рада. Музички инструменти су увек добродошли али музика такође може да се ствара уз помоћ гласа и коришћењем тела за произвођење ритма (такозвани бодy перцуссион).

Све у свему, добра забава!

{youtube}8z92wV3g5BA{/youtube}
Вођа радионице: бата Ниџа у Јужној Африци.
Инфо за заинтересоване

Број учесника је ограничен (15-20 људи). Потребно је понети било какав инструмент који можете да набавите (гитаре, фруле, нешто за ударање, можда имате неку идеју да искористе нешто што није званичо инструмент, али добро звучи).

Трајање радионице: 2 – 2.5 сата (то је са паузом, али може да траје и дуже).

Време: после 5. августа у договору са вођом радионице и заинтересованим учесницима.

Пријаве до 4. августа на 011 8724025 или kzm.obrenovac@yahoo.com. У пријави навести име, презиме, контакт телефон и шта доносите као инструмент.