У оквиру акције “Пролећно уређења Обреновца”, током које су грађани износили предлоге за уређење града, највише захтева односило се на опремање дечјих игралишта у градским насељима. 
Локације које су до сада урађене, односно локације на којима је постављен мобилијар, су насеља Сава и Ројковац. 

 
– Од мобилијара у насељу Сава је постављена баштенска гарнитура и играоница за децу са тобоганима, док смо у Ројковцу поставили возић, клацкалицу, тобоган и две баштенске гарнитуре – рекла је Слађана Богдановић из Јавног комуналног предузећа које је ангажовано на постављању мобилијара. 
 
Рвати, у којима се тренутно ради на постављању мобилијара, су велика месна заједница са доста насеља и зелених површина, па је потреба за дечјим игралиштима била очекивана. 
Градска општина Обреновац је за опремање дечјих игралишта издвојила је 4 милиона динара, док је Јавно комунално предузеће Обреновац изабрало  извођача. 
 
 
 
Према речима председника општине Обреновац Жељка Јоветића међу предлозима грађана у оквиру акције “Пролећно уређење” било је и озбиљних пројеката. 
 
– Неки су били јако амбициозни и захтевни, као што је уређење парка између Ројковца и Сава насеља.  У овом тренутку ми немамо средства за тако нешто, али ситнији предлози који су подразумевали иницијативу суграђана за дечјим игралиштима су наишли на разумевање општине и Јавног комуналног предузећа. Један занимљив предлог стигао је од студената који уче у читаоници Библиотеке “Влада Аксентијевић”. Они су у овој акцији затражили постављање летње учионице у башти библиотеке и то ће бити реализовано током овог месеца – истакао је председник општине.
 
 
 
Нови мобилијари и реквизити до краја месеца биће постављени у Тополицама, центру града и II месној заједници. Поред поставке новог мобилијара предвиђена је и поправка оштећених.