svruko2017
svruko2017Једанаести пут заредом Рукометни савез Београда као поклон деци поводом школске славе организовао је ,,Светосавски турнир”. Турнир у малом рукомету овога пута био је одржан у спортској сали у Обреновцу. Преко 40 клубова такмичило се у две категорије.

 

У категорији 2004. годиште учествовало је 16 екипа, 8 мушких и 8 женских док је категорији у 2006. годиште учестовало 8 мушких и 6 женских екипа. Организатори су истакли је Обреновац изабран за домаћина турнира пошто у овом граду постоје четири  клуба која се на квалитетан начин баве рукометом. Један од циљева турнира био је промоција спорта и здравог живота. 

 
Турнир у Обреновцу трајао је два дана и гледаоци су имали прилику да виде висок квалитет игре. Светосавски турнир у рукомету представља највеће такмичење од свих екипних спортова на територији града Београда. 
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић рекао је да је општина максмимално подржала организовање турнира и да је ово само једна у низу манифестација у којој се Обреновац промовише као град спорта.
 
Победници у конкуренцији девојчица 2004. годиште је РК ,,Космај” из Раље а код дечака РК ,,Нови Београд”, док су у категорији 2006. годиште прво место освојиле девојчице РК ,,Авала” из Врчина и дечаци из РК ,,Партизан.
 
{youtube}KUE-X5VJrdc{/youtube}