mnro123

mnro123Чланица Градског већа Мирјана Маврић уручила је данас новогодишње пакетиће корисницима Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Обреновцу. Она је том приликом изразила велико задовољство што је посетила овај центар који је страдао у недавним поплавама.

– Објекат је обновљен и сада је комплетно уређен како би могао да пружи адекватне услове за боравак деце и омладине. Како корисници сами кажу, он сад изгледа као хотел и види се да су веома срећни у њему. Бројне радионице, представе и едукације само су део рада са корисницима дневног боравка – рекла је за Беоинфо Мирјана Маврић.

Она је изразила захвалност свима који су помогли да се сачине пакетићи и оценила да овакве ствари радују не само кориснике већ и оне који дарују.

– Чинити добро дело и даривати испуњава сваког од нас – поручила је чланица Градског већа.

Члан Општинског већа Обреновца Зоран Ћорломановић нагласио је да је штићеницима веома важно да се осете корисним и да им се покаже да су део заједнице у којој живе.

– Општина покушава да их укључи у све манифестације које организује, па ће тако и 1. јануара бити део „Града отвореног срца” и показати своје рукотворине – нагласио је Ћорломановић.

mnro234

Он је додао да је изложба продајна, те да сав приход иде центру и позвао Обреновчане да посете штанд центра и покажу хуманост.

Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју отворен је 1994. године и обухвата 270 квадрата. Како је прецизирала руководилац Бојана Бабић Поповић, у њему има тридесет корисника, који су по способностима подељени у четири групе. За децу и старије, узраста од 12 до 45 година, обезбеђен је и превоз, а основни циљ рада са њима јесте подстицање самосталности и практичне компетентности. Организују се и институционалне и ванинституционалне активности – креативне радионице, компјутерске радионице, домаћинство, хортикултура, спортске активности, драмске радионице и представе. Осим четири дневна боравка, фискултурне сале, трпезарије и других просторија, центар има и сензорну собу, која је веома важна за развој способности и терапеутски рад.

{youtube}3xCR5aQagok{/youtube}