uefa1

uefa1Делегација Фудбалског савеза Србије и УЕФЕ посетили су данас општину Обреновац. Циљ посете званичника европске куће фудбала био је да се увере на који начин је обновљена фудбалска инфраструктура након катастрофалних поплава које су задесиле Обреновац у мају 2014. године. Предвођени Фудбалским савезом Обреновца делегације су најпре посетиле стадион и ФК Раднички из Обреновца, потом ФК Забрежје, Будућност Звечка и Бело поље. 

 Након посете фудбалским клубовима у великој сали општине Обреновац одржан је састанак са руководством општине.
 
Мухамед Та представник делегације УЕФА изјавио је да су они веома задовољни оним што су видели данас у Обреновцу. Он је истакао да је велики успех да фудбалска инфраструктура изгледа одлично након кратког временског периода. Овом приликом је и додао да фудбалски клубови на територији општине Обреновац имају добре услове за рад и најавио наставак сарадње са Фудбалским савезом Србије и општином Обреновац како би додатно унапредили фудбал на овим просторима.
 
Заменик генералног секретара ФСС Јован Шурбатовић казао је да је уз помоћ ФИФЕ и УЕФЕ обновљен велики број стадиона. Он је додао да су сее представници УЕФЕ сложили да су средства утрошена на прави начин и да је урађен велики посао. Шурбатовић се овом приликом осврнуо и на пројекат везан за реконструкцију стадиона ФК Раднички и нагласио да та активност мора бити партнерски одрађена са европском кућом фудбала и са општином Обреновац.
 
Председник Фудбалског савеза Обреновца Иван Лазаревић рекао је да је велика част за општину да угости овакву делегацију и додао да је уз помоћ УЕФЕ инфраструктура на знатно бољем нивоу. Лазаревић је најавио и да је најбитнија тачка данашњег састанка наставак сарадње кроз пројекат уређења стадиона ФК Раднички Обреновац.
 
Председник фудбалског клуба Раднички из Обреновца Драган Блажић казао је да је доста активности завршено у обнови фудбалске инфраструктуре и додао да већ почетком следеће године почиње уређење стадиона.
 
– Хоћемо да обезбедимо услове за све клинце који се појављују у ФК Раднички и то нам је приоритет. Имамо доста млађих селекција и сваки дан виђамо нове клинце на фудбалском игралишту. Надам се да ћемо ускоро имати нов, модеран стадион и да ћемо постићи све то уз сарадњу са УЕФА и ФСС – казао је Блажић.
 
uefa2
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је велика жеља и план општине да покрене завршетак изградње стадиона. 
 
– Ми ћемо определити велика средства у буџету наредне године како би покренули те радове већ на пролеће. Наш стадион са атлетском стазом је био лепши и функционалнији и треба га завршити у складу са новим пројектом и правилима УЕФЕ. То је наш главни циљ да тај објекат буде простор који ће бити мултифункционалан и који ће пружити могућност да се више стотина малишана свакодневно бави фудбалом – истакао је Чучковић.
 
Након састанка представници Градске општине Обреновац поклонили су плакете УЕФА-и и Фудбалском савезу Србије за допринос у обнови инфраструктуре и развоју фудбала у Обреновцу.