20161121 133659 Small

20161121 133659 SmallНа Градском тргу у Обреновцу представљена је макета будућег ауто-пута који ће проћи кроз општину Обреновац. Деоница кроз Обреновац ради се у склопу пројекта изградње Коридора 11.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је идеја акције да се истакне јавност у раду и да се прикаже нови инфраструктурни пројекат грађанима Обреновца.

 
– Традиционално смо на овим постаментима приказивали салу у Првој обреновачкој Основној школи, салу у СКЦ и ново позориште, фабрику у Баричу и све то данас је на велику радост и задовољство на услузи грађанима Обреновца. Позивам све грађане да погледају куда иде нови ауто-пут ка Београду и виде где ће бити изграђен нови мост и да оно што данас виде на постаментима, ја им обећавам да ће видети са нашег новог понтона у Забрану. Мост ће бити дужине 2км и један од ретких у свету који прелази преко две реке и преко Колубаре и преко Саве. На лето 2018. године видећемо стубове и саобраћајницу са четири траке и две зауставне. Нови пут ће представљати излаз и продор у модерни свет нашој општини. Наш основни циљ јесте да постанемо модеран, богат европски град са становништвом које може да има брзу комуникацију са престоницом и са људима који ће управо због тих саобраћајница имати веће приходе и веће личне буџета. Ова саобраћајница ће омогућити да и наши пољопривредни производи по којима смо опште познати у Београду брже стижу од свих осталих тржишта као и изградње додатних капацитета за ангажовање људи који раде у малој привреди – нагласио је Чучковић.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић овом приликом је истакао да ће врло брзо највеће градилиште у Србији бити на простору Барича и Мислођина.
 
– Поред фабрике Меи Та и првог дела који је при крају и у марту следеће године почиње изградња другог дела фабрике паралелно ће почети изградња деонице Обреновац – Сурчин. У марту ће почети изградња моста и желим да позовем грађане Обреновца, пре свега Мислођина и Барича за разумевање пошто ће заиста бити велики број радника бити овде, то су људи који су радили мост Земун – Борча – казао је Јовановић.
 
20161121 130031 Small
 
Председник Скупштине Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић подсетио је да ће ово бити најважнији инфраструктурни пројекат у историји Обреновца и нагласио да ће се тим радовима општина Обреновац високо котирати на саобраћајној карти Југоисточне Европе.
 
– Не само да ћемо скратити пут до Београда и да ћемо путовати до Чачка за мање од 45 минута у саобраћајном смислу значајан је и аспект безбедности. Најзначајније за обреновчане биће то да ће деоница Обреновац – Београд бити растерећена и комплетан теретни саобраћај ће по завршетку ићи на ову деоницу – рекао је Вранешевић. 
 
Приликом данашње презентације Вранешевић се осврнуо и на активности у овој години које су везане за безбедност у саобраћају на територији општине Обреновац. Он је рекао да је у Баричу постављена заштитна ограда дуж главног пута и да је изграђен помоћни прилаз кроз двориште порте као и да су постављене камере које 24 часа снимају саобраћај.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић нагласио је значај нове деонице у здравственом систему.
 
– Добар пут живот значи и познато је да поред добре и адекватне интервенције веома је значајан и транспорт, односно брзина. Златан сат је важан за инфарктно стање. Врло је битно да пацијент стигне на време и стопа преживљавања је знатно већа. Овај пут ће бити урађен у року од неких 30 месеци и биће веома важан за све грађане Обреновца – рекао је Исаиловић