masina1skc

masina1skcУз помоћ нове мултифункционалне машине Јавног комуналног предузећа Обреновац приступило се данас уклањању графита са јавних површина и објеката. Ова мултифункционална машина намењена је за одржавање јавне хигијене, уклањање графита, гума са пешачких стаза, плаката, стубова.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновца Зоран Лапчевић изјавио је да је данас демонстрирана једна од намена нове машине.
 
– Она је карактеристична по томе што можемо да оперемо контењере и канте, пошто је она потпуно роботизована. Она ради на принципу високог притиска и уз помоћ паре. Нама је план да у наредној години машину употребимо у пуном капацитету, цена радног сата машине неће бити јефтина и потребно је доста да би уклонили графити. Сигуран сам да ће грађани мало поразмислити о томе и апелујем на младе и њихове родитеље да се доведу у ред и да потребу да нешто напишу не раде на зградама колективног становања нити на зградама које имају неку намену као објекат СКЦ-а Обреновац – казао је Лапчевић.
 
Члан Већа Градске општине Обреновац Предраг Јовановић истакао је да ће се општина борити против тога да машина ЈКП-а уређује објекте колективног становања а већ сутрадан неко од грађана то уништи.
 
– Један од начина борбе ће бити што ћемо почетком следеће године започети пројекат видео надзора у Обреновцу, што ће имати везе са целокупном безбедношћу у граду почев од сузбијања саобраћајних прекршаја и свега осталог а затим и до оваквих ствари као што је писање графита. Имамо пример града Ваљева који је урадио видео надзор и за више од 50% смањен је број саобрћајних прекршаја као и оних везаних за шарање зграда и објеката. Желим да нагласим да ће родитељи малолетних лица којима се буде доказало да су учинили неки прекршај морати да плате прекршај које је њихове дете изазвало. Доказ за то ће бити камере и у сарадњи са полицијском станицом у Обреновцу покушаћемо на овај начин да спречимо кршење јавног реда – најавио је Јовановић.
 
masinba2skc
 
Начелник одељења за инспекцијске послове Светлана Перишић рекла је да одлука о комуналном реду по којој поступа комунална инспекција каже да фасаде морају да се одржавају и да буду у чистом и уредном стању.
 
– За све прекршаје где неко прља спољашње делове зграда и ако уз то постоје докази онда ће комунална инспекција повести поступак и издаваће по својим овлашћењима прекршајни налог у вредности од 5000 динара. За малолетна лица која се буду бавила таквим стварим биће одговорни њихови родитељи или старатељи – упозорила је Перишић.
 
{youtube}-8AlREZnl4E{/youtube}