ops copy Small

ops copy SmallЦентар за очување традиције и културе ,,Термоелектране Никола Тесла”, уз подршку програма Омладински фонд општине Обреновац, организује први аматерски омладински драмски фестивал у Обреновцу, ,,ОПС’’ (Обреновачки позоришни сусрети), који ће се одржати у периоду од 17. до 20. новембра у малој сали Спортско-културног центра Обреновац.

Драмске трупе ће вам се представити сваког дана у току трајања Фестивала, у два термина од 17  и од 20 часова. Овогодишњи организациони тим ОПС-а селектовао је шест омладинских позоришта који ће наступити по следећем распореду:

1. дан – четвртак 17. новембар
17:00 часова: Отварање Фестивала уз представу ,,Чехов приповеда” у изведби чланова Школе глуме Центра за очување традиције и културе ,,Термоелектране Никола Тесла’’ Обреновац.

2. дан – петак, 18. новембар
17:00 часова. : ,,Мушко-женски разговори”- Велики театар, Јагодина . Представа о међусобном неразумевању мушкарца и жене и покушај да се у виду краћих исповести и замени улога успостави разумевање између ова два пола. Тежи се сагледавању мушког света из женске перспективе и женског света из мушке преспективе.
20:00 часова: ,,Оловка пише срцем” – Омладинска позоришна сцена, Параћин. Прича о одрастању, дружењу, учењу, и маштању. Представа намеће питање зашто се мање играмо, зашто смо мање маштовити док одрастамо и да ли смо због тога заиста паметнији?

3. дан – субота, 19. новембар
17:00 часова: ,,Немам да платим и нећу да платим” – Драмски студио младих градског позоришта, Бечеј. Представа нам говори о појединцу који је спреман да зарад вере у своје идеале трпи бескрајну потлаченост као радник и као комуниста, али да тај исти човек у корумпираном систему нема другог излаза осим да почне да краде храну из самопослуге не би ли преживео. Представа је прозета комичним елементима приказаним кроз луде карактере ликова.
20:00 часова: ,,Пучина” – Аматерско позориште младих, Ивањица. Мелодрама нашег чувеног комедиографа Бранислава Нушића представља праву критику малограђанског кодекса усађеног у народ. У драми Пучина Јованка, жена чиновника Владимира Недељковића, постаје љубавница једног министра у жељи да створи каријеру свом мужу, а самим тим, и обезбеди висок грађански углед својој породици. Захваљујући томе, Владимир напредује и постаје виши чиновник, али убрзо и сазнаје, да му жена није верна, као што сазнаје и освешћује чињеницу да је захваљујући љубавној афери своје жене напредовао.

4. дан 20. Новембар
17:00 часова: ,,Гребање” – Драмски студио дома омладине, Крагујевац. Радња се одвија у Бања Луци, у једној сколи након изведене хуманитарне школске приредбе. Прича прати девојчицу Мају која покушава да прода оно сто је од приредбе остало.
20:00 часова: ,,Путујуће позориште Шопаловић” – Омладинско позориште “Вожд”, Мишар. Шопаловићи су прича о четворо путујућих глумаца који своје место под сунцем траже у Ужицу, 1941. године док трају рације, убиства И злочини. Кроз представу се поставља питање истинитости имагинарног. Да ли је живот само материјалан? Где је крај театра и почетак стварног живота?

Улаз је бесплатан.