eps1

eps1У Обреновцу је данас отворена обновљена шалтер сала “Електропривреде Србије”, чиме је свим корисницима омогућено једноставније плаћање рачуна, пријава прикључка и приступ свим услугама ЕПС-а. Симболичним пресецањем врпце, вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић и председник општине Мирослав Чучковић отворили су реновиране просторије у згради Електродистрибуције Обреновац, наглашавајући да је у реконструкцију и обнову дистрибутивне мреже на територији Обреновца, укључујући модернизацију и опремање шалтер сале, уложено више од 30 милиона динара. 

“Сматрам за нашу велику обавезу да слушамо грађане и да испуњавамо оно што грађани исказују као своју потребу. Из тог разлога је поново на локацији Електродистрибуције у Обреновцу отворена и нова шалтер сала”, рекао је Грчић.

ЕПС-у, како наводи, то није било довољно, већ је искористио прилику и реновирао целу зграду.

Зграда Електродистрибуције Обреновац са шалтер салом поплављена је у мају 2014. и вода је потпуно уништила сву опрему.

Грчић је казао да је циљ ЕПС-а да ниједан грађанин у општини Обреновац у 2017. години нема апсолутно никакав проблем са снабдевањем електричном енергијом и да му не страдају електро уређаји.

“Ми ћемо то урадити у првом кварталу 2017. То је велики и скуп пројекат који ће коштати неколико стотина милиона динара, односно пројекат за будућност Обреновца”, нагласио је Грчић.

Сви смо сведоци тога да се у претходних месец и по дана по Обреновцу много гради, а ускоро ће се, како наводи, “осетити” и две велике трафостанице које напајају Обреновац, које ЕПС комплетно модернизује, аутоматизује и уводи даљинско управљање.

“Комплетан кабловски систем обнављамо, а последња инстанца овог пројекта је побољшања електромреже у Обреновцу и замена тамо где је потребно трафоа по месним заједницнима, односно по селима”, каже Грчић.

eps2

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да је данас заиста важан дан за општину Обреновац.

“Пре свега због грађана Обреновца и наших верних потрошача који ће моћи да на овим шалтерима измире своје обавезе без плаћања провизије”, изјавио је Чучковић.

Одлука ЕПС-а да се продужи могућност попуста за редовне платише до датума када се исплаћују пензије је, како каже, нешто што је обрадовало најстарије суграђане.

“Такође, за нас као општину, на чијој територији се производи више од 50 процената електричне енергије у Србији је јако важно да имамо стабилну електроенергетску ситуацију, док су улагања од више стотина милиона динара, која се могу видети на улицама Обреновца и дуж свих енергетских коридора поред путева, ствар која обезбеђује и сигурно снабдевање становништва, али и пружа могућност да привреда несметано ради и да се развија”, истакао је Чучковић.

Зграда Електродистрибуције Обреновац са шалтер салом поплављена је у мају 2014. године и вода је потпуно уништила сву опрему. Обнова је започета одмах након повлачења воде, али су радови морали да буду обустављени док се терен није у потпуности слегао и исушио.

Шалтер сала ће за грађане бити отворена сваког радног дана од 7.30 до 14.00 сати.

Извор: Танјуг