bgddani

bgddaniДруги по реду форум Београдски инвестициони дани одржава се од 24 – 26.октобра у Сава Центру у Београду. Након успешно одржаног првог форума, ове године учествује више од 600 учесника из преко 20 земаља света. Они сви имају прилику да виде колико је урађено у Београду и околним општинама у претходном периоду. Градска општина Обреновац такође је узела учешће на овом форуму и на свом штанду приказала је све капацитете и потенцијале општине.

Градоначелник Београда Синиша Мали обратио се окупљенима поводомпочетка форума и том приликом нагласио да Град Београд има одличну прилику да се у правом светлу представи инвеститорима, као и да је циљ стварање нових радних места и отварање нових пројеката.

– Београд је данас потпуно другачији у односу на стање затечено пре три године и сигурно ће бити другачији и кроз три до пет година . Изузетно је важно што на форуму учествују и представници других локалних самоуправа, као и Аутономне покрајине Војводине, јер сви заједно радимо на пројекту боље и јаче Србије. Кроз овакве форуме имамо прилику да се представимо потенцијалним инвеститорима на прави начин, али и да презентујемо будућност Србије коју заједно градимо. Са највећим инвестиционим портфолиом у региону, сигурни смо да имамо шта да понудимо. Захваљујући подршци Владе Републике Србије, са премијером Александром Вучићем на челу, која нам је обезбедила политичку стабилност и са којом успешно сарађујемо на великим пројектима, можемо да гарантујемо сигурност свих инвестиција. У Београду се последњих деценија никада више није радило. Пример за то је и фабрика „Меита” која се убрзано граду у Обреновцу. Захваљујући сарадњи између града, републике и општине Обреновац, инвеститор је донео одлуку да дуплира капацитете, а за пар месеци се очекује отварање првог дела ове фабрике, у којој ће се запослити укупно 1.400 људи – најавио је Мали.

IMG 20161025 103734

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је овај форум био идеална прилика да се прикаже пројекат изградње једне, а затим и друге фабрике.

– Обреновац на овај начин постаје главно место за инвестирање у Београду. Поред централних инвестиција као што су Hilton, Plaza i Ikea, „Меита” је у самом врху свих инвестиционих тема Града Београда. Велико је задовољство у име грађана Обреновца представљати општину на једном оваковом форуму. Велика је прилика да поред тако добре инвестиције кандидујемо и наш други пакет који смо спремили за инвеститора на уласку у град и то подразумева Хотел, стадион и све оне просторе око базена. Мислимо да је јако важно да добијемо у будућности озбиљног инвеститора као што је Барич добио своју инвестицију и да на тај начин пре свега улепшамо Обреновац, пружимо прилику да се запосле људи и да у суштини променимо физиономију нашег града, да уз индустријкси комплекс електране који је опште познат у Србији, уз овај аутомобилски који је сад први и најбољи у Београду, да имамо и тај туристички комерцијални садржај на уласку у град и да то буде резултат оваког форума – казао је Чучковић.

Манифестација је организована уз помоћ Града Београда, Привредне коморе Београда и Централно европског форума за развој.

{youtube}HRNrHhdSDf0{/youtube}