toplovodmala

toplovodmalaРадови који су започети на ширењу топловодне мреже у насељу ,,Потиће воће” биће ускоро завршени. Након неколико месеци интезивних радова становници овог насеља, односно више од 50 њих имаће за који дан топле радијаторе.

 
Директор Јавног комуналног предузећа ,,Топловод” Борис Ивковић изјавио је да се овим исправља вишедеценијска неправда према житељима овог насеља пошто је овај део прескочен био у систему толификације.
 
– Ми већ 10 година имамо исти број запослених, 10 година нисмо повећавали плате, нисмо никад имали непотребно трошење и све наше набавке усмерене су искључиво за санације, реконструкцију и ширење мреже. Задовољство је што можемо да прикажемо грађанима где се троше средства која они троше на плаћање рачуна за топловод а ово је један од правих примера управо за трошење тих средстава – казао је Ивковић.
 
Он је такође позвао све грађане са подстаничног подручја 53 да доставе неопходну документацију како би дошли до решења за прикључак што пре. 
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ширење мреже и завршетак радова у овом насељу веома значајно како би грађани видели где иду средства која улажу.
 
– У понедељак крећемо у изградњу исте подстанице за исти број кућа у насељу ,,Стара Тамнава”. Ми се ту нећемо зауставити док не завршимо делове Дудова, Забрежја и Великог Поља. Са друге стране желим да кажем да је ЈКП ,,Топловод” поднело захтев општинском Већу за повећање цена.
Мислим да је јако значајно за грађане Обреновца да знају да ће цена бити повећана за само неколико динара по квадрату. Вршимо анализу колика је то количина средстава и неће бити повећање цене више од 10 динара по квадрату.
 
drugatoplovod
 
Говорећи о повећању рачуна за грејање Чучковић је нагласио да оно неће бити веће од 400 динара просечно по стану:
 
– То значи да ће грејање и даље бити најквалитетније и убедљиво најјефтиније у Србији и скоро више од 2 пута јефтиније у граду Београду са обзиром да је тамо 120 динара цена грејања по квадрату. Када будемо донели одлуку ми ћемо обавестити јавност, али у сваком случају увећани рачуни за тај мали износ средстава ће се видети на рачунима које ће видети у децембру месецу. То значи да је наша жеља да сав топлификациони систем буде такав да сваки динар који се буде добио од грађана Обреновца буде уложен у ширење мреже и у замену старих цеви како би имали поуздан систем. Најскупље је нажалост када грејања нема или када морате да се грејете на струју. Морам да кажем још једну ствар а то је да ми јако ревносно и одговорно плаћамо све рачуне термоелектрани ,, Никола Тесла”. Ми ником динара ни једног не дугујемо и велика је заблуда да та вода долази бесплатно у Обреновац То није истина, ми плаћамо термоелектрани воду и плаћамо близу милион еура свих ових година. То је један одговоран систем који помаже њима да они обнављају своје пумпе и регулаторе и све оно што је неопходно да би смо имали увек овако добро, квалитетно и поуздано грејање у Обреновцу – нагласио је Чучковић.