20160927 130204 mala

20160927 130204 malaПроизводна постројења некадашње фабрике Прва Искра ЛАБ” постепено се уклањају са простора у Баричу. 

Директор фирме Еко Дунав”, која је неколико година власник овог фабричког простора, рекао је да ће бити задржани резервоари, трафо станице и опрема која је потребна за рад у овом окружењу. 
 
– Фабрика која је била овде не ради од 1999. године и ми смо овде покренули наш посао и одржали га до данас. Ова локација је добра у инфраструктурном смислу, постоје уређени путеви, против-пожарни и канализациони систем, као и онај за прераду вода – рекао је Иван Грубин.
 
Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић рекао је да је приоритет општине да се уз фабрику Меи Та”, која се гради, сачувају и радна места у оквиру комплекса бивше фабрике Прва Искра”. 
 
– Драго нам је што се компанија Еко Дунав” снашла у овом простору и сачуваћемо преко 50 радних места. Велико нам је задовољство, јер са једне стране доводимо ивенститоре, а са друге чинимо све да сачувамо постојеће компаније које су успешне. Данас се налазимо на простору где се уклања опрема која је застарела, која је кварила изглед Обреновца и Барича и која није била безбедна за становништво. Желимо им пуно среће и наставак сарадње са општином како би овај простор ставили у пуну намену – рекао је Блажић.
 
20160927 125045 1 mala
 
Недалеко од некадшњег комплекса налази се земљиште које се нуди потенцијалним инвеститорима.
 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је да се ускоро завршава изградња прве фабрике Меи Та”.
 
– С обзиром да је Базна хемија” простор где ће се обезбедити услови за њихову другу фабрику, ми смо спремили и трећу локацију за потенцијалне инвеститоре. Битно је да објекти из Прва Искра ЛАБ” напуштају Обреновац, пошто су еколошки хазард и да ће компанија Еко Дунав” успети да на том простору унапреди своје пословање. Преговори о изградње треће фабрике воде са немачким инвеститорима који већ имају своје производне погоне у Србији. Наш циљ је да они прошире своје пословање код нас и неће постојати квадратни метар који нећемо попунити у овој индустријској зони како би сви Обреновчани нашли посао. Поред овог простора биће урађен и аутопут и тако ће Баричка пешчара постати комплекс какав је данас простор где се гради фабрика Меи Та”. Са асфлатираним улицама, уличном расветом и са свим оним што подразумева један економкси објекат и нова фабрика – најавио је Чучковић.
 
Нови део индустријске зоне у близини будућег аутопута је површине 8 хектара и опремљена је инфраструктуром, имајућу у виду близину трафо станице и прикључке за водовод, канализацију и гас.
 
{youtube}4AVvQTw96r4{/youtube}