20160923 135050

20160923 135050У склопу активности доделе економских грантова привредницима из Обреновца, представници Градске општине Обреновац посетили су данас самосталну занатску радњу на Забрежју чијем власнику је данас додељена опрема.  

Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић рекао је да је, захваљујући сарадњи општине и партнерских организација – Фондације „Ана и Владе Дивац” , HELP, ENECA, започела испорука опреме коју су привредници добили.

– Господин Богдановић је добио тестеру која служи за сечење метала и цеви. Њена вредност је око 2500 евра и ова донација ће омогућити унапређење производње. Желео бих да обавестим друге привреднике са територије општине Обреновац да је процес доделе помоћи у току и замолим их за мало стрпљења. Организације се труде да набаве што квалитетнију опрему у одређеном износу средстава. Гарантујем да ће свима бити испоручена опрема. Захваљујући ажурности организација остала је цифра од неких 200.000 евра на позицији донација, па ћемо од 1. октобра започети нови круг обилазака привредника који до сада нису добили помоћ и нису успели да се квалификују. Управо у другом кругу они ће добити своју шансу – најавио је Јовановић.

Преко 200 привредника до сада је добило помоћ од организација, у сарадњи са Европском Унијом, а процењена вредност економских грантова креће се у износу од милион евра.

Милан Богдановић, власник СЗР „Кале”, изјавио је да је уз помоћ Градске општине Обреновац и донатора добио помоћ која ће му у наредном периоду помоћи да унапреди производњу.

{youtube}DWM7NbCM4NI{/youtube}