20160921 121743 Small

20160921 121743 SmallОвих дана започети су радови на поставци сојенице која се налази у склопу Ловачке секције на Забрежју. Захваљујући Градској општини Обреновац поставља се овај ловно технички објекат који ће омогућити дружење са природом свим ловцима. 

 Директор Јавног предузећа за унапређење и заштиту животне средине Славко Берић изјавио је да се то предузеће одазвало како би помогло ловцима. 
 
– Сопственим средствима откупили су парцелу и поставили прихватилиште за фазанску дивљач. На овом простору је ловно продуктивни терен, изузетан за станиште популације гајних врста дивљачи. Пребогато ловиште са водом, шумском вегетацијом и ниским растињем, све што је неопходно да се дивљач сакрије и очува у зимским месецима. Баш зато је неопходно да ови људи бораве овде како би могли да заштите биљни и животињски свет. Посебан значај овој локацији придодајемо због безбедности нашег града. Због близине река можемо да се ослонимо на њихове информације о водостају и тако потпуно искористимо ово место – казао је Берић.
 
Милош Исаиловић, председник Ловачке секције Забрежје, рекао је да је Градска општина Обреновац пружила велику помоћ како би се ова сојеница урадила.
 
20160921 130635 Small
 
Члан Већа градске општине Обреновац Обрад Исаиловић истакао је да се, поред изградње путева и инфраструктуре, доста пажње посвећује природи и здрављу становништва.
 
– Руководећи се идејом у здравом телу здрав дух, грађани имају прилику да уживају у арборетуму, Забранској шуми са обновљеним мобилијаром и трим стазом, као и у потпуно новој бициклистичкој стази – рекао је Исаиловић.
 
{youtube}xycSMw0dcY4{/youtube}