erasmus-logo

Градска општина Обреновац, односно Канцеларија за младе, је добила акредитацију за примање иностраних волонтера у оквиру акције Европски волонтерски сервис – ЕВС програма Европске уније Ерасмус +, као прва општина у Србији. ЕВС даје младима могућност да као волонтери/ке живе и раде у другим земљама током највише 12 месеци . ЕВС је отворен за све младе, без обзира на њихово образовање и претходно искуство. Активности волонтера/ке су осмишљене тако да доносе добробит локалној заједници у земљи где се сервис одвија, али и да имају јасно дефинисан образовни циљ за самог/у волонтера/ку. 

Члан Већа градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је значај акредитације коју је добила општина Обреновац. 

– Овог лета смо имали прилику, али и претходних година, да видимо утицај и значај волонтера у нашој средини. Осим упознавања нових земаља и култура млади могу научити нове језике приликом ових акција. Градска општина Обреновац је прва која је добила ову акредитацију у Србији – истакао је Станојевић.

Европски волонтерски сервис (European Voluntary Service) је пројекат у ком учествују волонтерске организације из целе Европе. ЕВС омогућава младим људима (од 17 до 30 година) да као волонтери, радећи на неком пројекту, проведу од 2 до 12 месеци у некој европској земљи. Волонтерима је обезбеђен смештај, храна, осигурање, путни трошкови, курс језика и џепарац.

Све информације о актуелним ЕВС пројектима могу се добити у Канцеларији за младе.

{youtube}N4-drjHj18M{/youtube}