20160920 112145 mala

20160920 112145 malaДанас је у великој сали Градске општине Обреновац одржан састанак комисија за пољопривреду свих београдских општина. На састанку су донети закључци који ће бити упућени градским и републичким институцијама, а тичу се проблема у вези са радом комисија за пољопривреду.

Члан Већа градске општине Обреновац Александар Богићевић изјавио је да је ова врста сарадње важна због заједничких ставова и размене искустава.
 
– Велики број општина налази се на самом почетку развоја и ми желимо да им овом сарадњом помогнемо како би широм Београда пољопривреду подигли на виши ниво. Један део проблема је недостатак канцеларија задужених за ову област, док је присутан и проблем финасирања ових активности. Такође, имамо проблеме са противградном заштитом. Недостатак других општина је недовољна информисаност и размена информација са пољопривредницима ву вези субвенција, регистрације субјеката и слично – казао је Богићевић.
 
Састанку је присуствовао и народни посланик из Обреновца Марко Гавриловић, који је уједно и члан Одбора за пољопривреду у Скупштини Републике Србије. Он је нагласио да ће се рад одбора у наредном периоду посветити свим пољопривредницима са територије Града Београда како би се ефикасно решили њихови проблеми. Састанку су присуствовали и чланови Дирекције за пољопривреду. 
 
Закључци са састанка биће упућени Министарству за пољопривреду и Управи за пољопривреду града Београда. 
 
{youtube}fjh8kZ6Bp4s{/youtube}