20160920 080743

20160920 080743Радови који се изводе на канализационој мрежи у насељу Шљивице одвијају се предвиђеном динамиком. Укупно се ради 3,5 километра канализационе мреже, а радови би требали да буду завршени у јануару следеће године. Више од 300 домаћинстава биће на тај начин прикључено на канализациону мрежу.

Приликом обиласка градилишта председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић разговарао је са мештанима и истакао да је важно да се у овом периоду уради што више посла како би дочекали зиму мирно. Он је том приликом најавио почетак радова на канализационој мрежи у насељу Браће Југовић и на Шабачком и Ваљевском путу. 
 
Директор Јавног комуналног предузећа Водовод и канализација” Бранко Матић казао је да то предузеће врши кориснички надзор. 
 
– Овим пројектом није обухваћено само 8 домаћинстава која се налазе на потезу према Електродистрибуцији” због проблема који постоји са власницима парцела који нису вољни да изађу у сусрет како би се изградила канализациона мрежа. Надам се да ћемо у неком наредном периоду наћи заједничко решење, како би употпунили круг мреже у овом насељу – рекао је Матић.
 
20160920 081743
 
Председник Скупштине градске општине Обреновац Мирко Вранешевић осврнуо се изградњу канализационе мреже у насељу Браће Југовић, где ће ускоро 125 домаћинстава добити прикључак на мрежу.
 
– У току је процедура за добијање извођача, очекујемо да ћемо у законском року од 60 дана добити извођача и ускоро започети радове. Све што смо обећали спроводимо у дело. Захваљујући изузетној сарадњи са Градом Београдом и Дирекцијом за градско грађевинско земљиште инвестиције у канализациону мрежу и остале инфраструктурне радове у нашој општини прелазе преко 430 милиона динара – казао је Вранешевић.
 
Радове на изградњи канализационе мреже у насељу Шљивице финансира Град Београд.
 
{youtube}FxZ8ER671Cs{/youtube}