У понедељак, 28. јуна, у Палати Србија потписан је уговор између Министарства омладине и спорта и Канцеларије за младе општине Обреновац, као подршка имплементацији Акционог плана за младе ГО Обреновац. Градска општина Обреновац је учествовала на Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката јединица локалне самоуправе за имплементацију локалних акционих планова за младе који је расписало Министарство омладине и спорта.

Испред општине Обреновац уговор је потписао начелник Општинске управе Саша Сремчевић.

 
Одобрен пројекат “Перестројка” има за циљ да подржи развој структуираних целогодишњих програма  Канцеларије за младе. Током свог двогодишњег рада Канцеларија за младе је развила 4 програма: Омладински фонд – финансијска/техничка/логистичка подршка акцијама младих; Волонтерски сервис – развијање локалних волонтерских програма; Инфо центар – развијање различитих компоненти и канала комуникације са младима и Wizita – програм за повећање мобилности младих.

Пројекат ће допринети развоју механизама дугорочне сарадње и укључивања омладинских формалних и неформалних група у рад и функционисање Канцеларије за младе и усмерити енергију младих у конструктивне акције у локалној средини. Фокус пројекта је на образовању, активизму, информисању, мобилности и слободном времену младих.

Пројекат је намењен свим младим људима, узраста од 15 до 30 година – средњошколцима, студентима, активистима ученичких парламената/подмладака политичких партија/невладиних организација и незапосленима са територије општине Обреновац.

Укупан износ средстава одобрен од Министарства омладине и спорта за реализацију пројекта је 346 000 динара.