Група младих из Обреновца ће посредством Канцеларије за младе, заједно са вршњацима из Новог Сада,  6. и 7. јула у Београду учествовати на данима дијалога “Млади и кључне компетенције за целоживотно учење”. Циљ овог пројекта јесте подизање свести о важности развоја кључних компетенција младих за целоживотно учење у земљама Западног Балкана као нужног предуслова у процесу интеграције у ЕУ и регију.

Сврха овог пројекта јесте да се реши проблем недостатка дијалога између младих активних грађана, власти и цивилног сектора у области изградње компетенција младих за лични, грађански и пословни успех, а посебну улогу у том дијалогу имају млади узраста од 17 до 25 година старости.

Имплементацијом пројекта у оквиру четири земље Западног Балкана – Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина и Македонија – укључују се и млади људи, владе, представници цивилног сектора и представници медија.

Учесници/це из Обреновца су: Никола Јаковљевић, Јелена Матић, Ана Сретеновић, Слађана Павловић, Стефан Алексић, Бојана Ашковић, Маја Иванковић, Младен Тришић и Душица Чолаковић.

Носилац пројекта у Србији је Центар за омладински рад, а пројекат финансира Balkan Trust for Democracy.