Горан Николић, маратонац из Крагујевца, који има оштећен вид, одлучио се за спортско-хуманитарни подухват. Он обухвата 55 маратона за 55 дана, како би поставио рекорд и ушао у Гинисову књигу рекорда.

Данашњу етапу Горан Николић је завршио на Градском тргу у Обреновцу. Представници Градске општине Обреновац и велики број грађана дочекали су маратонца и пожелели му пуно среће у даљим етапама.
 
Предраг Јовановић, члан Већа градске општине Обреновац, истакао је да је изузетна част за Обреновац да угости таквог спортисту.
 
– У своје име и у име Градске општине Обреновац желим му пуно среће у још 52 маратонска дана. Желимо му да оствари свој циљ и да постане део историје маратона и атлетике у Србији и у целом свету – рекао је Јовановић.
 
Горан Николић је приликом доласка на циљ у Обреновац рекао да је његов подухват део његове свакодневнице и да хуманитарни аспект маратона представља за њега главну мотивацију.
 
– Жеља ми је да подстакнем младе људе. Моје крајње одредиште је Будва. Из Обреновца ћу се упутити у правцу Суботице, а затим назад преко Баната и источни Србије до краја маратона. Моје медаље и моји успеси у последњих 25 година дали су ми подстрек да успем у овом подухвату. Битно нам је да Србија буде видљива у параоломпијским спортовима и да додатно оспособимо услове за такмичаре са инвалидитетом – изјавио је Николић.
 
Према пропозицијама Горан Николић треба сваког дана да за шест сати претрчи 42 километра и 96 метара. Ротари клуб Србије пружа помоћ у овом подухвату. 
 
{youtube}dk5GrkGzngg{/youtube}