Ученици Техничке школе из Обреновца који су учествовали на Светском првенству у заваривању, које је одржано у Пекингу, добили су данас дипломе са овог престижног такмичења. 

   
Данијел Деспотовић и Стефан Василић су се победом у Лазаревцу пласирали на такмичење које је одржано у Кини. Пет такмичара је представљало репрезентацију Србије на такмичењу на којем су учествовале репрезентације из 28 земаља, а на ком је наша земља освојила треће место.  

Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић честитала је ученицима на одличном пласману и изразала наду да ће и у будућности ученици уз помоћ општине постизати сличне успехе.  

Друштво за унапређивање заваривања Србије је уз помоћ привредних компанија, школе и општине, покренула овај пројекат пре неколико година како би истакли значај занимања и одласка на велика такмичења.  

Директор Јавног комуналног предузеће „Топловод” Борис Ивковић казао је да то предузеће од 2012. године финасира сарадњу са Техничком школом у Орбеновцу. 

– Од тада смо доста урадили на унапређењу ове сарадње и на пољу обуке и набавка опреме. Ово је прави пример сарадње привреде и образовања. Захваљујући томе министарство данас финансира једно одељење варилаца. То је једно од најпросперитетнијих занимања и крајњи циљ је да ови млади људи што пре добију посао, било то у нашом предузећу, ТЕНТ-у или у новој фабрици која се гради у Баричу – рекао је Ивковић.

{youtube}R1msohvqqpY{/youtube}