obleto

obletoУ среду, 31. августа, концертом Центра за очување традиције и културе Термоелектране Никола Тесла” Обреновац  у позоришној сали  Спортско-културног центра Обреновац” завршена је манифестација Обреновачко лето”. На концерту су се представиле секције Центра и то извођачки ансамбл, хор Обреновачке девојке”, народни оркестар и певачка група Ђурђе”.

Овај наступ је уједно био и последњи наступ пред одлазак у НР Кину. Наиме, чланови Центра ће у периоду од 7. до 19. септембра боравити у НР Кини, на три највећа и најпрестижнија кинеска међународна фестивала туризма у Шангају, Луојангу и Нантонгу.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је да завршно вече Обреновачког лета” припада ЦОТК ТЕНТ” јер Обреновчани воле њихове наступе.

– Оно што је обележило ово лето је низ сјајних манифестација. Позивам комплетну обреновачку културну јавност да се укључи у израду Стратегије развоја културе преко општине и Комисије за културу, како би овим документом трасирали развој културе у свим врстама уметности наредних година – казао је Чучковић. 

Грађани Обреновца имали су прилику да од 1. јула бесплатно присуствују различитим формама уметничког стваралаштва, од визуелних уметности, преко дизајна, музичких дешавања, позоришних и извођачких уметности. Публика је присуствовала наступима драмских група, балетских студија,  концертима музичких група, као и многобројним представама и трибинама. Програми су се изводили на неколико локација – сцена под платанима Спортско-културног центра „Обреновац”, отворена сцена Библиотеке „Влада Аксентијевић”, Градски тргу у Обреновцу и неколико месних заједница. Манифестација је трајала 56 дана и преко 500 извођача је учествовало у 75 програма. 

{youtube}7awVQNEAZJ8{/youtube}