20160807 110516

20160807 110516На иницијативу становника насеља „Ројковац” данас су у том насељу постављене рампе које ће спречити улазак возила у круг насеља. 

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Мирко Вранешевић рекао је да је ова акција наставак активности повећања безбедности у саобраћају, које су до сада обухватиле постављање видео надзора, лежећих полицајаца и виро звучних трака у близини школа.
 
– На овај начин излазимо у сусрет грађанима када су у питању урбане зоне. У овом насељу има доста деце која се играју и ово је била иницијатива њихових мајки. У сарадњи са саветом месне заједнице врло брзо смо добили безбедносну рампу и сада возила више неће пролазити овуда. Тиме ћемо безбедност деце подићи на виши ниво, што је и део наше четворогодишње стратегије. На прво место стављамо најмлађе и фокусираћемо се да на то да од 1. септембра они прођу кроз програм симулације на раскрсницама. То ће бити деца предшколског узраста и деца од првог до четвртог разреда основне школе. Макете и полигони даће им прилику да кроз игру и забаву науче много о безбедности у саобраћају и на тај начин створићемо нову и савесну генерацију у саобраћају – најавио је Вранешевић.
 
Председник Савета месне заједнице Рвати Урош Шормаз додао је да уз ове радове у насељу урађен и видео надзор на простору Влашке баште.
 
У овој месној заједници у наредном периоду почеће радови на крпљењу рупа и санацији коловоза.
 
{youtube}aMm-OzvHz3A{/youtube}