Изашао је из штампе 1. број Информатора о стању животне средине у Обреновцу. Информатор издаје ЈП ЗЖС Обреновац. Главни и одговорни уредник Информатора је директор ЈП ЗЖС Обреновац, Слободан Молеровић. Овај гласник је бесплатан и излазиће двомесечно. Тираж је 500 ком

Реч главног уредника Слободана Молеровића уз 1. број:

Драги читаоци,

У Општини Обреновац се придаје велика пажња мониторингу животне средине. Већ неколико година уназад прате се различити параметри квалитета животне средине. Резултати ових мерења треба да буду доступни свим грађанима Обреновца. Отуда се указала потреба за издавањем једног оваквог листа, који ће периодично извештавати о стању животне средине у Обреновцу и околини.

Тема првог броја је “Квалитет бунарских вода у делу општине која није обухваћена водоводном мрежом”. У наредним бројевима постараћемо се да вам презентујемо ранија мерења која се односе на квалитет воћа, поврћа и житарица, какво је стање са буком у Обреновцу, Утицај саобраћаја на животну средину и многа друга мерења која смо урадили предходних година.

У сваком броју ће бити објављени и резултати који се односе на тренутна мерења. Ту пре свега мислим на резултате које добијамо из мерне станице у ОШ “Јефимија”. Ови резултати и сви други резултати који се буду мерили континуално, биће стални део Информатора.

Последња страна је резервисана за едукацију. На њој ћемо објављивати занимљивости, како бисмо заинтересовали најмлађе за животну средину, па ћемо понекад уступити део простора школама или невладиним организацијама.

Садржај 1. броја:

  • Уместо Екофонда јавно предузеће

  • Квалитет бунарских вода у делу општине која није обухваћена водоводном мрежом.

  • Табела квалитета бунарских вода

  • Мерење квалитета ваздуха у Обреновцу

  • Светски дан вода

  • Дан вода у Обреновцу