20160803 123240

20160803 123240У просторијама Месне заједнице Барич данас је одржана седница Комисије за безбедност у саобраћају на територији ГО Обреновац. 

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Мирко Вранешевић објаснио је зашто је седница комисије одржана у Баричу.
 
– Поред нас је Основна школа „14 октобар” и регионални пут који повезује Обреновац са Београдом, пут велике фреквенције. То нас уводи у будући концепт рада комисије који подразумева да ћемо имати састанке у више месних заједница. Управо у овој школи ће почети имплементација пројеката који су управо усвојени као закључак недавно објављеног конкурса. Сви пројекти су фокусирани на безбедност деце у саобраћају, јер су они наша циљна група и желимо од њих да направимо савесну групу у саобраћају – додао је Вранешевић.
 
Након уређења стазе између црквене порте и школе и постављања заштитних ограда, у Месној заједници Барич постављене су и камере за видео надзор.
,
Члан Већа градске општине Обреновац Предраг Јовановић додао је да камера повећава безбедност за 700 ученика који похађају школу у Баричу.
 
– Општина Обреновац је издвојила озбиљна средства и опрема је најновије генерације, потпуно дигитална. Учесници у саобраћају ће, када схвате да су 24 сата под контролом, водити бригу о саобраћајним прописима. Велика захвалност Станици полиције из Обреновца на њиховим сугестијама. Добили смо обећање да ће од 1. септембра појачати контролу на овом потезу – рекао је Јовановић.
 
20160803 120636
 
Милош Николић, шеф Саобраћајне полиције у Обреновцу, казао је да је на иницијативу Месне заједнице Барич, а уз помоћ финансија Градске општине Обреновац, урађено много ствари у вези са повећањем безбедности у саобраћају на тој деоници.
 
– Првог септембра кренућемо са интезивним контролама путем видео надзора. Контролисаћемо возаче који се не придржавају ограничења брзине, који претичу преко пуне линије, пролазе кроз црвено светло и претичу у зони раскрснице. Нама је најбитнија безбедност најмлађих учесника у саобраћају. Овај видео надзор биће нам значајан и за расветљавање кривичних дела – најавио је Николић. 
 
{youtube}vDRNwnpBPRk{/youtube}